Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.01.23
1446 1 Печатать

Концепцію податкової реформи узгодять з міжнародними партнерами — Шурма

Законопроєкт про податкову реформу передадуть до Верховної Ради тільки після того, як її погодять з міжнародними партнерами. Про це в Медіацентрі Україна — Укрінформ під час презентації «Чому необхідне проведення податкової реформи: що вона дасть?» розповів заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма.

“У нас доволі висока готовність цих законопроєктів, я думаю, що ми їх внесемо (до Верховної Ради - ред.) тоді, коли погодимо концепцію з міжнародними партнерами. Спрогнозувати, скільки це буде - тижні чи місяці, я не можу",- сказав Шурма.

Він зазначив, що при підготовці реформи важливо, аби держава не втратила обсягу тих надходжень до казни, які є на сьогоднішній день.

"Зростання (надходжень - ред.) можливе лише тоді, коли буде швидке економічне зростання, за наявної податкової системи це зростання практично неможливе", - сказав Шурма.

Він наголосив, що цією податковою реформою необхідно відкрити можливості до економічного зростання, коли закінчиться війна і коли закінчиться величезна підтримка міжнародних партнерів на покриття дефіциту бюджету.

Також Шурма повідомив, що реалізація податкової реформи потребує перехідного періоду.

«Ми розуміємо, в наскільки складному стані зараз перебуває бізнес, наскільки складно нам буде відбудовувати країну. Тому, безумовно, нам потрібен перехідний період для запровадження нової податкової моделі - 5-7-10 років. І впродовж цього часу ми мусимо надати вітчизняному бізнесу більш лояльні умови для ведення справ, ніж будь-хто з наших країн-конкурентів», – зазначив Шурма.

Це необхідно для забезпечення такого ж рівня надходжень до бюджету, щоб уникнути дефіциту щонайменше до моменту завершення війни.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Львица
26.01.23 10:43

Пусть покажут международным партнерам реальные обогащения наших депутатов и министров за период их работы у власти.
И тогда либо депутаты Украины начнут нести ответственность за принятые ими решения, либо партнёры научатся  ̶в̶о̶р̶о̶в̶а̶т̶ь̶  работать как наши депутаты...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям