Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.01.23
6964 12 Печатать

Незабаром е-ТТН стане обов'язковою

З 1 серпня в Україні запрацює е-ТТН.

З 1 лютого розпочнеться тестування електронних товарно-транспортних накладних. Ринок матиме пів року на те, щоб система запрацювала і бізнес міг відмовитись від паперових товарно-транспортних накладних на користь електронних документів.

Офіційно оголосили про це разом з колегами з Мінцифри та проєкту TAPAS на зустрічі з представниками більше двадцяти бізнес-спільнот і майже півтисячі представників компаній.

Розуміємо, що 6 місяців в роботі минуть дуже швидко, тому готові допомогти і закликаємо не зволікати з впровадженням необхідних процедур у транспортних компаніях.

Ми точно розуміємо, що е-ТТН зробить ринок вантажних перевезень прозорішим, менш корумпованим. Для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові. І загалом – це перший крок до впровадження міжнародних документів – e-CMR.

Впровадження е-ТТН обов’язково відбудеться, тому вже зараз ми закликаємо бізнес долучатись до тестування системи, щоб до 1 серпня бути точно готовими працювати з документами. Вже є провайдери електронного-документообігу, які пройшли тестування і можуть взаємодіяти з системою.

Я вдячний за роботу всій команді, яка рухає цей проєкт. І всім представникам ринку, які підтримували нас весь цей час.

Впровадження системи е-TTН здійснюється за підтримки Міністерство цифрової трансформації України та TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах та за участі Інститут Аналітики та Адвокації, яка на період реалізації проєкту є адміністратором системи е-TTН.

По материалам Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Мустафа Найєм

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Wonder woman
31.01.23 09:15

Самое время

Ответить
  • Ольга
31.01.23 09:27

ще один головняк :((

Ответить
  • Юрек
31.01.23 09:55

Так писали, что на время войны вводиться не будут. Учитывая отключения света, отсутствие интернета самое то, чтоб полностью положить грузоперевозки Хочется побыстрее "освоить" деньги, начислить премию за успешное "внедрение", платить ЗП  тем, кто это будет контролировать и т.д. Интересно, не хочет ли СБУ поинтересоваться этими "помощниками" экономики.

Ответить
  • Надія
31.01.23 10:53

"Економія" страшна - наскільки памятаю, в порядку складання тих ЄТТН зазначено було, що на дорогу водію роздруковується паперова ТТНка. І ще була "прекрасна" норма про те, що відповідальність за неправильно зазначені в ТТН дані несе перевізник...хоча й не складає її...
"Зашибісь, кричали гості і порвали три баяни"

Ответить
  • Упс
31.01.23 12:09

а водій підписує ТТН про прийняття вантажу? паперову версію буде давати відправник, чи Е-підпис на Е-ТТН? і це авто має виїжати після попередньої реєстрації ТТН?

Ответить
  • Львица
31.01.23 13:10

Упс, да-да, и каждому водителю по планшету...
Только они забыли, что 5-10 км от города и интернет мобильный еле-еле ловит... А то и вовсе нет его...

Ответить
  • Марина
31.01.23 13:14

Львица,зараз як тільки вимикається електроенергія,то пропадає також і зв'язок,в місті також,тому будь які дії,пов'язані з інтернетом,неможливі.

Ответить
  • Люд
31.01.23 12:36

Уже внедрили обновленный отчет по ЕСВ, ждем месяц квитанции, а накакое время остановятся грузоперевозки с таким подходом?

Ответить
  • Антонина
31.01.23 13:48

"зробить ринок вантажних перевезень прозорішим, менш корумпованим" на презумпцию невиновности забили, не успев принять

Ответить
  • Ирина
31.01.23 15:02

Да .......отгрузка зерна со склада в селе ,где почти не было связи даже до войны! как раз внедрять эти Е-ТТН!

Ответить
  • Оксана
31.01.23 16:40

А как вписываются сюда ситуации ,когда предприятие само забирает товар своим транспортом/в договоре прописано/ ,но дфс все равно хочет видеть ттн и поставщик просит дайте таки))??

Ответить
  • ХХL
01.02.23 18:33

Оксана, перехід права власності настав у момент прийняття товару на складі продавця. Отже відправником з того місця є Ви - покупець. Тобто це буде виглядати як внутрішнє переміщення.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям