Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.04.23
1997 0 Печатать

Заповнення Додатку ЄСВ 1 до декларації про майновий стан для призначення пенсії

Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства подають податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація), форма якої затверджена наказом Мінфіну від 08.10.2015 р. № 859 (у редакції наказу Мінфіну від 17.05.2022 р. № 143, далі – Наказ № 143), у складі якої формується додаток ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток ЄСВ 1).

Порядок заповнення Додатка ЄСВ 1 у разі «призначення пенсії» або «призначення матеріального забезпечення, страхових виплат» визначено п. 6 розд. IV Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої Наказом № 143.

При заповненні Додатку ЄСВ 1 у разі необхідності «призначення пенсії» або «призначення матеріального забезпечення, страхових виплат» платнику єдиного внеску необхідно одночасно зазначити позначкою «х»:

- тип декларації «звітна» і «довідкова»; 

- номер календарного місяця (числове значення), в якому подається така декларація;

- тип форми «призначення пенсії» або «призначення матеріального забезпечення, страхових виплат».   

Тип Декларації «уточнююча» під час подання Додатку ЄСВ 1 для «призначення пенсії»/«призначення матеріального забезпечення, страхових виплат» не застосовується.

Додаток ЄСВ 1 у складі Декларації з типом «звітна» як «довідкова» у разі призначення пенсії або призначення матеріального забезпечення, страхових виплат подається впродовж звітного року.

Таблична частина Додатка ЄСВ 1 з типом форми «призначення пенсії» або «призначення матеріального забезпечення, страхових виплат» повинна містити в розрізі календарних місяців дані, актуальні до дати  формування заяви на призначення пенсії або дати настання страхового випадку за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням. 

Платники єдиного внеску, які подали впродовж звітного року Додаток ЄСВ 1 з типом форми «призначення пенсії»/«призначення матеріального забезпечення, страхових виплат», не звільняються від обов’язку подання за звітний період (календарний рік) до контролюючого органу у складі Декларації Додатка ЄСВ 1 з типом форми «звітна» в терміни, визначені ПКУ.

По материалам ГУ ДПС у Донецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям