Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.05.14
1652 0 Печатать

Как восстановить утерянное разрешение на применение труда иностранца?

   На нашем предприятии работает иностранный сотрудник (РФ), в частности директор предприятия. В этом году у него заканчивается срок разрешения на работу.    
   Прошу Вас указать какой перечень документов и в какой срок необходимо подать их в центр занятости для продления разрешения.    
   Также у нас утерялось разрешение на 2013 год, как нам его восстановить и узнать точную дату когда заканчивается срок разрешения для директора.

   
   Відповідно до пункту 9 Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою КМУ від 27.05.2013 №437 (далі Порядок) для продовження дії дозволу роботодавець подає територіальному органові не пізніше ніж за 30 календарних днів до закінчення дії дозволу: заяву згідно з додатком до Порядку; дві кольорові фотокартки іноземця чи особи без громадянства розміром 3,5 x 4,5 сантиметра; довідку МВС про те, що іноземець чи особа без громадянства, які на момент оформлення дозволу перебувають на території України, не відбувають покарання за скоєння злочину та стосовно них не здійснюється кримінальне провадження.
   
   Інші документи, визначені в цьому Порядку, подаються у разі внесення до них змін. При втраті дозволу на застосування праці іноземця Порядком передбачено видача дублікату. Так, пунктом 21 Порядку визначено, що у разі втрати дозволу роботодавець повідомляє про це територіальний орган, який видав дозвіл, Адміністрацію Держприкордонслужби та територіальний орган або підрозділ ДМС, який видав посвідку на тимчасове проживання в Україні.
   
   Дублікат втраченого дозволу видається за умови подання роботодавцем територіальному органові заяви у довільній формі щодо видачі дубліката дозволу та копій документів, які підтверджують факт звернення роботодавця до територіального органу або підрозділу ДМС. У разі пошкодження дозволу його дублікат видається територіальним органом за умови подання роботодавцем відповідної заяви у довільній формі та повернення пошкодженого дозволу. Територіальний орган протягом п'яти робочих днів з дня отримання від роботодавця документів приймає рішення про видачу дубліката дозволу. Плата за видачу дубліката дозволу не справляється.
   
   Також повідомляємо, що у дублікаті зазначається строк дії втраченого дозволу.
   
   
Климович О.В. - Начальник інспекції по контролю за додержанням законодавства про зайнятість
   Донецького регіонального центру зайнятості
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям