Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.04.23
1294 0 Печатать

Заповнення декларації з плати за землю за нову земельну ділянку

Як заповнюються колонки 7, 8 розділу І та колонки 8, 9 розділу ІІ декларації з плати за землю за нововідведену земельну ділянку або за новоукладеним договором оренди землі у разі володіння (користування) земельною ділянкою в звітному році менше місяця?

У звітній декларації (яка надається у разі відсутності у цьому ж році іншої поданої звітної декларації по певній територіальній громаді) у рядку 1.1 має бути заповнено поле «За ___ рак» та «починаючи з__.__».

У уточнюючій декларації у рядку 1.1 має бути заповнено поле «За___ рік» та «з урахуванням уточнень з__.__».

У колонці 7 розділу І та колонці 8 розділу ІІ зазначається частка неповного місяця, яка визначається за формулою відповідно до примітки 12: кількість днів володіння або користування у місяці ділиться на загальну кількість днів у місяці.

Така частка неповного місяця зазначається у форматі з чотирма десятковими знаками.

У колонці 8 розділу І та колонці 9 розділу ІІ зазначається кількість повних місяців володіння/користування, які залишилися у цьому році, починаючи                 з місяця наступного за місяцем, у якому набуто право власності/користування.

Наприклад, якщо суб’єкт господарювання станом на 1 січня поточного року не був платником плати за землю, а з 5 лютого поточного року став власником нововідведеної земельної ділянки, то надається декларація за типом «Звітна» (має надатися не пізніше 20 лютого поточного року), у рядку 1.1 зазначається «за 2023 рік» «починаючи з 05.02».

У колонці 7 розділу декларації зазначається: 5 / 28 = 0,1786, у колонці 8 зазначаємо 12 - 2 = 10 (повних місяців). 

Наприклад, якщо платник плати за землю подавав звітну декларацію на поточний 2023 рік, а 15 листопада уклав договір оренди на нову земельну ділянку, то надається декларація за типом «Уточнююча», у рядку 1.1 декларації зазначається «За 2023 рік» «з урахуванням уточнень з 15.11». У колонці 8 розділу ІІ зазначається: 15 / 30 = 0,5, у колонці 9 розділу ІІ: 12 – 11 = 1 (повний місяць).

Більш детально читайте у листі ДПС України від 08.02.2023 р. № 2839/7/99-00-04-01-04-07. 

По материалам ГУ ДПС у Полтавській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям