Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.04.23
1198 0 Печатать

Кабмін запропонував механізм компенсації збитків суб’єктам господарювання з територій бойових дій і ТОТ

Пропонується, що компенсація суб’єктам господарювання збитків буде здійснюватися за рахунок коштів від відшкодування рф матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок тимчасової окупації українських територій.

Уряд підтримав внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Законодавча ініціатива була розроблена Мінреінтеграції. Нею пропонується врегулювати механізм компенсації збитків суб’єктам господарювання, які надають комунальні послуги на територіях бойових дій і тимчасово окупованих територіях.

Йдеться про підприємства, які здійснюють діяльність на ринку електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення тощо.

Такі підприємства цілодобово забезпечують надання послуг на уражених війною територіях, однак не отримують за них оплату та відповідно – зазнають збитків.

Законопроектом пропонується надати Кабінету Міністрів повноваження визначати порядок компенсації відповідних збитків. А також – особливості надання комунальних послуг на відповідних територіях.

Схвалений Урядом законопроект найближчим часом буде внесено до Верховної Ради.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям