Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.04.23
1573 3 Печатать

Заборонено стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги на територіях бойових дій або ТОТ – рішення Уряду

21 квітня Уряд схвалив розроблену Мінреінтеграції постанову, яка забороняє стягувати із громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену після 24 лютого 2022 року.

Заборона поширюється на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані рф, відповідно до Переліку Мінреінтеграції.

Йдеться про осіб, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони.

Споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їх відсутність у будинку. Це перш за все довідка внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі або документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби.

Крім того, постановою врегульовано питання безперебійного надання житлово-комунальних послуг у приміщеннях державної, комунальної та приватної власності, які використовуються для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
23.04.23 09:23

Это жителей  Бахмута и др. уничтоженных прифронтовых городов и сёл  позавчера  освободили от долгов по ЖКХ? "Йдеться про осіб, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони" То есть, кто остался- его проблемы. Харьков, Днепр, Запорожье, Херсон и др наиболее пострадавшие, но не в зоне долги " створені після 24/02/22" должны оплатить ?

Ответить
  • Ирина
25.04.23 14:28

Надежда,Никто никого не освободил. Просто запрет на взыскание, арест имущества и т.д. Заплатить все равно нужно будет, но потом.

Ответить
  • Ирина
25.04.23 14:28

Никто никого не освободил. Просто запрет на взыскание, арест имущества и т.д. Заплатить все равно нужно будет, но потом.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям