Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.04.23
1714 2 Печатать

Контрагент із рф та Білорусі не розрахувався: невже будуть штрафувати?

У ВРУ зареєстровано законопроект № 9230 від 21.04.2023 року, яким пропонується звільнити експортерів від відповідальності (штрафів) за неотримання валютної виручки від контрагентів із рф та Білорусі.

Необхідність такого законопроекту виникла через ситуацію з вітчизняними підприємствами-експортерами, коли вони поставили свої товари та послуги покупцям з рф або Республіки Білорусь ще до початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України та досі не змогли отримати кошти від таких контрагентів з незалежних від них причин. Адже ім загрожує відповідальність відповідно до Закону України "Про валюту і валютні операції" за неодержання грошових коштів за договором та порушення строку розрахунків, встановленого законом.

Законопроектом № 9230 пропонуються зміни до ст. 16 Закону України "Про валюту і валютні операції", а саме звільнити резидентів України - суб’єктів господарювання, які за операціями з експорту товарів/послуг, поставлених контрагентам – резидентам рф або Республіки Білорусь до 24 лютого 2022 року, не одержали грошових коштів від таких контрагентів у строки, встановлені згідно із статтею 13 Закону України "Про валюту і валютні операції", на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, від відповідальності, передбаченої ч. 5 ст. 13 Закону України "Про валюту і валютні операції".

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Олена
26.04.23 14:30

І така ж проблема виникає і при імпорті, якщо перерахували предоплату.

Ответить
  • Абзац
26.04.23 17:56

а чому нема плюс після воєнного стану: 1 або 3 або 6 місяців....?!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям