Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.05.14
1512 5 Печатать

За неуплату «авансов» по ЕСВ штрафы отсутствуют

   Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 р. № 455, передбачено сплату фізичними особами-підприємцями на загальній системі оподаткування авансових платежів з єдиного внеску. При цьому, штрафні санкції за несплату авансових платежів до зазначених платників органами доходів і зборів не застосовуються.
   
   Відповідальність у вигляді штрафних санкцій за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску може застосовуватися лише до річного періоду, тобто у разі несплати підприємцем на загальній системі оподаткування єдиного внеску до 10 лютого року, наступного за звітним, до нього застосовуються штрафні санкції у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум. На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу.
   
   Нагадаємо, що фізичні особи-підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, сплачують ЄСВ протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада у вигляді авансових платежів в розмірі 25 відсотків річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної органами доходів і зборів для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності.
   
   Суми ЄСВ, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року, на підставі даних річної податкової декларації.
По материалам ГУ Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Lolico
22.05.14 10:35

да, только банк не дает снимать СПДшнику прибыль с р/с за период, если ЕСВ не уплачен )))))))

Ответить
  • Татьяна
22.05.14 11:38

Если нет доходов,ЕСВ авансом не платим?

Ответить
  • Леха
22.05.14 12:18

татьяна Это касаеться СПД на общ системе облажения. ЕСВ платиться от прибыли ну а если прибыли нет то все равно 1 мес самостоятельно начисли до мин размера или они доначислят

Ответить
  • вас здесь не стояло
22.05.14 12:56

на общей системе 12 умножь на миниалку, подели на 4 и плати по срокам НДФЛ, проблем не будет, а положено подать декларацию (расчет)

Ответить
  • Мария
23.05.14 12:28

Леха, нет прибыли, т.е дохода, нет причины платить мин ЕСВ. А с "доначислить" нужно бороться и доказывать, читая с ними инструкцию. Ищут тех, кто согласиться, как вы, наполнить бюджет. Удачи!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям