Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.04.23
3011 2 Печатать

Знов і знов: Мінфін продовжує коригувати декларацію з податку на прибуток

Не встиг Мінфін оновити форму декларації з податку на прибуток, як знов запланував чергові зміни.

На сайті ДПСУ оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до додатків до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств». 

Документ підготовлено з метою реалізації положень Закону України від 12.01.2023 р. № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг».

Нагадаємо, що Законом №  2888, зокрема, викладено в новій редакції абзац 2 п.п. 141.1.3 та абзац 2 п.п. 141.1.4 ПКУ щодо:

► збільшення фінансового результату до оподаткування на позитивну різницю між приростом (убутком) сформованих у відповідному звітному періоді відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності страховими резервами, крім тих, що не впливають на формування фінансового результату до оподаткування страховика (за вирахуванням прав вимоги до перестраховиків у страхових резервах), та приростом (убутком) відповідних резервів, розрахованих за методикою, визначеною Національним банком України (за вирахуванням прав вимоги до перестраховиків у страхових резервах);

► зменшення фінансового результату до оподаткування на від’ємну різницю між приростом (убутком) сформованих у відповідному звітному періоді відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності страховими резервами, крім тих, що не впливають на формування фінансового результату до оподаткування страховика (за вирахуванням прав вимоги до перестраховиків у страхових резервах), та приростом (убутком) відповідних резервів, розрахованих за методикою, визначеною Національним банком України (за вирахуванням прав вимоги до перестраховиків у страхових резервах).

У зв’язку з тим додаток РІ до Податкової декларації приводиться у відповідність до ПКУ.

Оскільки додаток РІ є необхідною складовою прибуткової декларації, то платники податку на прибуток матимуть оновлену форму. Після затвердження та опублікування відповідного наказу необхідно буде звітувати за новою оновленою формою.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом одного місяця від дати його розміщення на  вебпорталі ДПС на адреси розробника: поштову – 04655, МПС, Київ – 53, Львівська площа, буд. 8, електронну – post@tax.gov.ua, а також на поштову адресу Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Додаткові матеріали

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Татьяна
28.04.23 09:57

А нельзя сделать штук 10 пустых строк в РІ  и не только, и потом просто дать разъяснения , что в такую-то  строку ставим это, и подписываем ее так.. И дека не будет изменяться годами. 

Ответить
  • Елена
28.04.23 16:26

Татьяна, в этом же и прикол - чем больше можно в ней изменить, тем больше они себе выпишут премий!
Чем больше неясностей тем больше ошибок, и соответственно больше пополнение бюджета!
Если бы ввели отчет, и не меняли его лет 10, то все бухгалтера легко его заполнят даже если их ночью разбудить! 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям