Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.05.23
1976 0 Печатать

Щодо подання рієлтерами інформації про договори оренди

Суб'єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов'язані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (п.п. 170.1.6 ПКУ).

Форму для подання Інформації суб'єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди), затверджено наказом Мінфіну від 13.05.2017 р. № 497. 

Податковий розрахунок за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу подається  протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (п.п. 49.18.2 ПКУ).

За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації рієлтер несе відповідальність, передбачену ст. 1191 ПКУ.

Так, порушення суб’єктом господарювання, який провадить посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтером),  порядку  та/або  строків  подання  інформації про укладені за його посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення (п. 1191.2 ПКУ).

Дії, передбачені п. 1191.2 ПКУ, вчинені суб’єктом, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, – тягнуть за собою  накладення  штрафу в розмірі 1360 гривень за кожне таке порушення (п. 1191.3 ПКУ).

По материалам ГУ ДПС у м. Києві

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям