Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.05.23
1262 0 Печатать

НБУ розглядає можливість пом'якшення валютних обмежень та повернення до плаваючого валютного курсу

Розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду з метою проведення першого перегляду спільної програми Механізм розширеного фінансування  (Extended Fund Facility, Програма EFF). 

Місія працюватиме в гібридному форматі – офлайн та онлайн. До складу команди України, яка долучиться до робочих зустрічей у межах місії безпосередньо у Відні, а також дистанційно з Києва, увійдуть представники Національного банку, Міністерства фінансів та інших державних органів і установ. 

Під час першого перегляду Програми EFF обговорюватиметься стан виконання Україною зобов’язань, передбачених у Меморандумі про економічну та фінансову політику. Зокрема, йдеться про заходи в сферах податково-бюджетної та монетарної політики, забезпечення фінансової стабільності, а також структурних реформ для середньо- та довгострокового зростання.

Особлива увага приділятиметься обговоренню майбутнього поступового пом’якшення валютних обмежень, повернення до режиму  гнучкого обмінного курсу та інфляційного таргетування. Розроблення відповідної стратегії є одним зі структурних маяків за Програмою EFF. 

У фокусі зустрічей також заходи НБУ для забезпечення стабільної роботи  фінансового сектору, включаючи проведення оцінки стійкості банківського сектору, робота з оновлення Стратегії розвитку фінансового сектору, управління ліквідністю, стимулювання конкуренції між банками і, відповідно, зміцнення механізму монетарної трансмісії та підвищення привабливості  гривневих активів, що є важливою передумовою збереження сталого зниження інфляції. 

Більшість структурних маяків, передбачених програмою EFF, які Україна мала виконати до першого перегляду, вже реалізовані або перебувають на фінальному етапі виконання.

"Ми розуміємо, що ключові завдання для нашої країни зафіксовані в Меморандумі про економічну та фінансову політику. Для нас це не просто документ, а щоденний план дій. Незважаючи на ракетні обстріли, ми ані на годину не припиняємо роботу і дотримуємося  цього плану. Ми чітко і послідовно виконуємо взяті на себе зобов'язання, готові презентувати результати нашої роботи та анонсувати наступні кроки, спрямовані на посилення потенціалу України на шляху до Перемоги та економічне відновлення", – зазначив  Голова НБУ Андрій Пишний.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям