Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.05.23
2886 2 Печатать

Перший обмін інформацією про фінансові рахунки може відкластися

28 квітня 2023 року набрав чинності Закон України від 20.03.2023 р. № 2970-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки» (далі – Закон 2970-ІХ).

З 1 липня 2023 року Закон 2970-ІХ вимагає від підзвітних фінансових установ України застосовувати заходи належної перевірки до фінансових рахунків для встановлення того, чи є рахунки підзвітними. Якщо рахунок є підзвітним (підлягає обміну), фінансова установа зобов’язана включити відомості про рахунок до звіту про підзвітні рахунки та подати цей звіт до Державної податкової служби України.

Кабінет міністрів України пропонує відкласти обмін даними щодо рахунків українських платників податків з іншими державами. 
 
Так, Уряд схвалено проєкт листа Уряду України до Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей стосовно перенесення дати першого автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки для податкових цілей.

Проєктом Листа передбачається перенесення дати першого автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки для податкових цілей з вересня 2023 року на вересень 2024 року. 

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

По материалам Тарас Мельничук
Теги:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталія
31.05.23 11:22

депутатам и чиновникам надо дать время попрятать денежки , а потом уже обмениваться информацией

Ответить
  • $)
31.05.23 22:11

C 1-го апреля НБУ, получая от плательщиков налогов безнал, отправляет в бюджет цифру (e). Теперь бюджетные деньги меченые. Сверьте исходящие номера платежей у себя и входящие в кабинете налоговой. Они разные.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям