Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.06.23
1329 4 Печатать

Швидкість отримання коштів за програмою «єВідновлення» зараз залежить від ефективної роботи комісій на місцях

В Україні стартував другий етап програми «єВідновлення». Війна триває, продовжуються бойові дії та обстріли, і сьогодні важко сказати, скільки коштуватиме державі відбудова. Однак цю роботу необхідно вести і для початкового етапу відновлення влада вже накопичила близько 62 млрд грн.

Про це розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олексій Леонов.

«У фонді ліквідації наслідків збройної агресії накопичено майже 62 млрд грн, якими ми вже сьогодні можемо користуватися. Гроші є, і зараз багато залежить від місцевого самоврядування, від швидкості створення комісій на місцях, прийому заявок та оцінювання збитків.

Ті громади, що підключені до реєстру пошкодженого та зруйнованого житла, уже сьогодні працюють і найближчим часом зможуть отримувати кошти. Уряд затвердив конкретну формулу обчислення суми компенсації.

За цією формулою комісія чітко вираховуватиме, яка кількість грошей має надаватися власнику будинку або іншого житла.

Держава тримає своє слово, і, як обіцяла, через місяць після початку першого етапу стартував другий етап «єВідновлення», - зазначив парламентарій.

Він додав, що постановою Кабміну також передбачені правила контролю за використанням коштів.

«Компенсацію можна буде витратити або на придбання будівельної продукції, якщо людина збирається зводити новий будинок, або на замовлення будівельних робіт у компаній, що є учасниками програми «єВідновлення». Якщо будь-який підприємець бажає взяти участь у програмі, він має зареєструватися в «Дії», там подати заявку, тоді також зможе надавати послуги», - сказав політик.

Крім того, він нагадав, що надалі планується впровадження третього етапу програми «єВідновлення».

«На цьому етапі будуть запроваджені механізми компенсації за ті ремонти, які вже були зроблені власним коштом. Тобто, якщо людина відремонтувала своє житло до старту програми «єВідновлення», вона також зможе отримати виплати», - підсумував народний депутат.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ІринаКиїв
04.06.23 01:20

а що робтити тим, у кого зруйноване інше майно,  відмінне від житлового але використовувалось офіційно,  як житло?

Ответить
  • діна
05.06.23 00:55

але ні слова відносно  нерухомості- яка  зруйнована  та разграбована на  окупованій територіїї
 , або  зайнята окупантами,  або просто  сусідами- любителями руського мира там же на окупованій  території - наприклад  в м.Маріуполь.

Ответить
  • 555
05.06.23 10:14

діна, для того , чтоб думать как перейти мост, надо дойти до моста

Ответить
  • діна
05.06.23 11:10

555-  мова про ТЕ, що людям , які  втратили нерухоміть + все майно- на окупованій території ніхто же НЕ обіцяє компенсацію- за те майно- вони  з задоволенням  готові  придбати житло на  вільній території  україні..

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям