Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.06.23
1587 11 Печатать

В Уряді обіцяють більше не підвищувати тарифи на електроенергію для населення

Підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год було вимушеним кроком, але це рішення дозволить забезпечити українців електричною енергією протягом опалювального сезону.

На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини».

«Ми робили все, щоб оминути підвищення тарифів. Але довелось ухвалити це вимушене рішення для того, щоб забезпечити електроенергією наших споживачів і пройти наступну зиму. Завдяки цьому рішенню ми бачимо, що є можливість провести ремонтну кампанію, стабілізувати енергосистему і відповідним чином підготуватися до наступного сезону», - зазначив він.

Очільник Міненерго нагадав, що починаючи з 10 жовтня 2022 року українська енергетична інфраструктура зазнавала щоденних атак з боку росіян, які велися із застосуванням усіх можливих видів зброї і відрізнялися тільки ступенем масованості.

Герман Галущенко зауважив, що в результаті було пошкоджено, зруйновано або окуповано близько 50% енергетичної інфраструктури, включаючи генеруючі потужності і мережі.

«ЗАЕС, яка несла один з основних тягарів у забезпеченні пільгових тарифів, окупована. Більше того – ми надаємо нашу електроенергію на станцію для підтримання систем безпеки», - зазначив він.

Міністр також повідомив, що наразі не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів.

«Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося, як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження ОЗП і не рухати ціни надалі», - сказав Міністр.

Герман Галущенко також наголосив, що незважаючи на чутки, немає ніяких підстав для віялових відключень споживачів від електропостачання.

«Днями була системна аварія, вона була дуже швидко усунена, працює відповідна державна комісія, вона з’ясує причини, чому це відбулося, і я впевнений, що така аварія не повториться. Стосовно чуток про відключення через нестачу генерації. Ми напрацювали низку механізмів, які передбачають рішення як всередині держави, так і можливість забезпечення імпортною електроенергією для того, щоб стабілізувати систему. Тому віялових відключень не буде», - підкреслив Міністр.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ІринаКиїв
04.06.23 01:18

не правда,  обіцяли не підвищувати на час військового стану
виходить всі послідуючі обіцянки також неправдиві

Ответить
  • ХАХ
06.06.23 12:56

ІринаКиїв,а ви вірили цім обіцянкам? Вони ж брехуни позорні.Толі єщо будєтХоть поржем

😡

Ответить
  • Ха
04.06.23 10:10

Інфляція та девальвація думають інакше

Ответить
  • Нана
05.06.23 00:45

важливо знати , а   хто це такий  разбагатіє за рахунок    підвищення  тарифу на ел/енергію-  явно Не державний бюджет?!😏

Ответить
  • Елена
05.06.23 10:45

Обещать - не значит жениться! 

Ответить
  • ХХХХХХХХХХХ
05.06.23 13:06

так епоха бідності закінчилась же, чого це не будуть більше тарифи підіймати? 😊

Ответить
  • ХАХ
06.06.23 12:54

ХХХХХХХХХХХ, так, епоха бідності при зелебобіках скінчилася, почалась епоха ніщети

Ответить
  • Наталія
05.06.23 14:16

Волонтер Мария Барабаш лично побывала в МВФ и беседовала на тему требований и условий МВФ по выдаче траншей Украине. Никаких требований кроме выплаты прОцентов.Оказывается условия прописывает страна-заемщик! То есть власть Украины!В МВФ по протоколу запрещено обсуждать бюджеты, внутреннюю политику страны-заемщика! Ничего, кроме бизнеса - суммы транша  и прОцентов!Почему постоянно врут?  👉 - Почему недавно врал Гетманцев с трибуны ВР, что МВФ требует налоговых проверок, повышения тарифов, цен на нефтепродукты? Та МВФ - по барабану и до лампочки! 👉 - В чем интерес власти, не занимающейся сокращением Расходов на содержание чиновников в стране, которая за 30 лет не смогла даже подготовить ВСУ перед вторжением?

Відповісти Оцінити 15

Ответить
  • Людмила
12.06.23 11:31

Наталія, "Волонтер Мария Барабаш лично побывала в МВФ и беседовала на тему требований и условий МВФ по выдаче траншей Украине" - посилання?"В МВФ по протоколу запрещено обсуждать бюджеты, внутреннюю политику страны-заемщика!" - посилання на протокол?...вивчаємо першоджерела..."Цей ваш "The Beatles" якесь лайно. Мені Рабінович по телефону наспівав - мало того, що фальшивлять, а ще й картавлять".

Ответить
  • Злий бух 2
05.06.23 14:25

Наталія, для Вас це справді новина - про те, що ВМФ тільки вдале прикриття для владних ділків??

Ответить
  • Юлія
06.06.23 16:25

 Вони ж брехуни позорні,  люди без нормальної заробітної плати   ледве проживають, а їм на людей начхати  як вони живуть , в Україні 80% бідності,   добре що їм там чудово живеться.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям