Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.05.14
1027 4 Печатать

За несвоевременную уплату налога на недвижимое имущество, отличное от земельного участка предусмотрено начисление штрафных санкций и пени

   ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадує платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що відповідно до ст. 265 Податкового кодексу України податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:
   
   а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
   
   б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
   
   У тому випадку, коли платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим кодексом України, він притягується до відповідальності, яка полягає у накладанні штрафу у таких розмірах:
   
    - у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу, при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання;
   
   - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу, при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання.
   
   Крім того, відповідно до ст. 129 Податкового кодексу України, після закінчення встановлених Податковим кодексом строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня. Вона нараховується на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені) їх розрахунку 120 % річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.
   
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • таки да
26.05.14 04:45

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення; А если не вручили? Сам бежиш, спрашиваеш, почему не вручили или нужно ждать вручения?

Ответить
  • Виктория
26.05.14 08:47

Тот же вопрос. Решение должны вручить лично или отправить по почте? А если почта потеряет?

Ответить
  • поліграф
26.05.14 15:44

Це як земельний податок. Якщо не принесли до середини літа, то треба до них іти та брати самому

Ответить
  • таки да
26.05.14 20:28

Поліграф Где написано, что идти самому???

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям