Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.05.14
902 0 Печатать

Торговый патент необходим для торговли наличными валютными ценностями

   Операції з торгівлі готівковими валютними цінностями, які здійснюються суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними (відокремленими) підрозділами у пунктах обміну іноземної валюти підлягають патентуванню(ст. 267 Податкового кодексу України). Про це повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області.
   
   Для провадження діяльності з торгівлі готівковими валютними цінностями, торгові патенти придбаються суб'єктами господарювання окремо для кожного пункту, який повинен відповідати вимогам Кодексу, постанови Правління Нацбанку України від 12.12.2002 р. N 502 "Про затвердження Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України" та інших нормативно-правових актів Нацбанку.
   
   В разі порушення торгівлі готівковими валютними цінностями передбачена відповідальність згідно статтей 125 та 267 Податкового кодексу України. Зокрема, за порушення встановленого порядку розміщення торгового патенту сплачуються штраф у розмірі збору на один календарний місяць; за здійснення діяльності без отримання відповідних торгових патентів або з порушенням порядку його використання штраф у подвійному розмірі збору за весь період здійснення такої діяльності, але не менше подвійного його розміру за один місяць; порушення встановленого строку сплати - штраф у розмірі 50 відсотків ставки збору. У разі невнесення суб'єктом господарювання збору у встановлений строк, дія такого патенту анулюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулося таке порушення.
По материалам ГУ Міндоходів у Чернігівській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям