Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.06.14
1134 19 Печатать

Владимир Хоменко: Служба финансовых расследований создается не для того, чтобы воевать с бизнесом

   Про це зазначив заступник міністра доходів та зборів України Володимир Хоменко під час зустрічі з представниками великого і середнього бізнесу, організований CEO Club Ukraine.
   
   Заступник міністра і члени закритого бізнес клубу обговорювали питання відкритості майбутньої Служби фінансових розслідувань (СФР) до діалогу з бізнесом та пропозицій і новацій з боку підприємців.
   
   Топ-менеджерів і власників компаній цікавили усі аспекти відомства, що має з'явитися незабаром, від питань корупції і тиску на бізнес до надійності майбутніх кадрів служби.
   
   Володимир Хоменко продемонстрував готовність обговорювати будь-які питання, що турбують бізнес, фактично запропонувавши підприємцям співпрацю на рівних умовах.
   
   "З бізнесом не треба воювати, хто ж вбиває курку, що несе золоті яйця? Служба фінансових розслідувань створюється не для того, щоб воювати з бізнесом, в жодному разі! Наїхати і відібрати - ці принципи в минулому. Ми маємо від цього відійти і дати можливість бізнесу розвиватися. Це не порожні декларації", - переконував він.
   
   "У будь-якій цивілізованій країні світу знають, що не уникнути двох речей - смерті і податків. Ми також маємо вибудувати таку систему, аби бізнес спокійно працював і спокійно сплачував податки. Ви захищаєте свій бізнес, я - захищаю інтереси держави. Це - святе".
   
   Заступник міністра запевнив, що діяльність СФР будуватиметься за європейськими принципами, саме для цього проводяться зустрічі з експертами країн Європи, вони мають дати свою оцінку законопроектові про створення Служби. Зокрема до уваги візьмуть вдалий досвід реформ, проведених у Грузії:
   
   "Хто міг повірити, що грузин і хабар - це різні речі? А грузини взяли - і зробили. Тож і ми зможемо".
   
   Заступник міністра запевнив, що змінює кадри не для того, аби дозволити розвиватися корупції серед правоохоронців:
   
   "Коли змінювали кадри в міністерстві, деяких "хороших хлопців" доводилося не з кріслом - з кабінетом виносити". А майбутні кадри, вважає чиновник, не мають навіть знати, що таке хабар. "Запропоную усім кандидатам через детектор брехні пройти. І сам першим покажу приклад".
   
   Також замміністра підтримав ідею щодо контролю витрат чиновників:
   
   "Я категорично за те, щоб контролювати усі чиновницькі витрати. Згадайте, скільки разів це питання виносилося на голосування, так і не прийняли. Адже знають: є чого боятися. А ми, цілком імовірно, візьмемо це правило на озброєння при прийнятті кандидатів на роботу до Служби фінансових розслідувань".
   
   Бізнесменів цікавили питання щодо конвертаційних центрів, складнощів нарахування ПДВ, прийняття Податкового кодексу, податкового компромісу тощо.
   
   "Щодо конвертаційних центрів - ніякого перерозподілу більше не буде. Це ми продемонстрували на прикладі сірого алкогольного ринку. Було шість найбільших конвертаційних центрів, тепер їх немає. Розумію, підприємці звикли до роботи з готівкою. Для таких ми придумали податковий компроміс, щоб не добивати бізнес. Але зрозумійте: повернення до старих схем не буде".
   
   Заступник міністра запевнив, що податківці і бізнесмени можуть усі проблеми вирішити разом:
   
   "Сісти, обговорити і, скажімо, затвердити, що новий Податковий кодекс має бути прийнятий не у 2016 році, як заплановано, а в 2015-му. Сьогодні ми як ніколи відкриті до діалогу".
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Mila
05.06.14 08:08

кто бы мог подумать! такое счастье!..Вот только куда ни ткнись-везде задница. А лицом к людям повернуться слабо?

Ответить
  • Імпосібл
05.06.14 08:31

Просвітіть, будь ласка, це що держфінінспекцію тепер ліквідують чи ні?

Ответить
  • ррр
05.06.14 08:58

Mila !!!!!!

Ответить
  • ррр
05.06.14 09:00

"А ми, цілком імовірно" очень четкий ответ

Ответить
  • Бухгалтер в шоке
05.06.14 09:30

Mila 10000% Браво!

Ответить
  • Елена
05.06.14 09:36

Европейскими принципами???????Это такая шутка, клоунов? У меня закрылись 2 предприятия в течении 3 месяцев, предприятия которые работали еще с 1998 года, налоги платили как боги, не менее 7 штук в месяц, и после круторогого наезда ,мои диры ох..........., а после этого сказали , дославно "Да е-сь, ты страна де-в, пусть теперь платят эту мзду, кто это все заварил! Меня уволили, сами ушли на пенсию!

Ответить
  • B
05.06.14 09:47

Mila Умница! Елена - как печально жить!((((

Ответить
  • Ирина
05.06.14 09:48

" Сьогодні ми як ніколи відкриті до діалогу"

Ответить
  • Надоело
05.06.14 10:30

И неужели перестануть каждый квартал приходить за стольником в случае несовпадения фактического с юридическим адресом?

Ответить
  • Нати
05.06.14 12:11

Для Надоело: нам же предложено сотрудничать со службой финансовых расследований. Теперь вы сами будете ездить стольник отвозить, и, сорее всего, двух стольник))) А когда будете выходить из дверей, вам в след будет нестись: надеемся на дальнейшее взаимовыгодное сотрудничество )))) За ху...галстуки бы их всех подвесить на площади города, чтоб висели пока не устанут))

Ответить
  • Бармалей
05.06.14 12:28

обратите внимание ... Заступник міністра і члени ЗАКРИТОГО бізнес клубу ... попахивает

Ответить
  • Бубух
05.06.14 13:07

Да-да: "члени закритого бізнес клубу обговорювали питання відкритості" - можно только догадываться, о чем они там говорили...

Ответить
  • Елена
05.06.14 13:13

Согласна с Нати на 1000000000...........%!!!!!!!!!!!!!!!Тоже НЕ ВЕРЮ НИ ЕДИНОМУ СЛОВУ А фраза: " Було шість найбільших конвертаційних центрів, тепер їх немає" - это уже лож!

Ответить
  • Нати
05.06.14 13:16

Как чудесно - а здесь, оказывается, некоторые неугдоные комментарии удаляют!

Ответить
  • Елена
05.06.14 14:36

Лучше бы сначала сделали, а уже потом бы говорили как все здорово у них/у нас получилось

Ответить
  • Ольга
05.06.14 15:29

"Наїхати і відібрати - ці принципи в минулому" - єто особенно удивило! В стране по предприятиям один захват за другим, видимо не всем єто ВИДНО.

Ответить
  • Астра ЛВШ
06.06.14 09:12

Да... Слов просто нет. Каждое правительство начинает с того, что формирует пропагандистское управление (макаронную фабрику). И давай на уши вешать!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям