Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.06.14
1171 0 Печатать

Кто должен сообщать омбудсмену об обработке персональных данных при расчетах через платежные терминалы?

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Анна Степанець
   
   Як відомо, з 1 січня 2014 року замість реєстрації бази ПД з’явилося нове поняття - повідомлення омбудсмена про обробку ПД, яка становить особливий ризик для прав і свобод суб'єктів персональних даних.
   
   Перелік тих даних, обробка яких є "особливо ризикованою", міститься у Порядку повідомлення, що затверджений наказом омбудсмена N 1/02-14 від 08.01.2014 р.
   
   Одним з видів таких даних є інформація щодо місцеперебування та/або шляхів пересування особи, яку можна отримати, зокрема, після використання особою платіжної чи будь-якої іншої іменної картки при розрахунках за товари та послуги.
   
   Звідси виникає питання: чи повинні всі суб'єкти господарювання у сфері продажу товарів та послуг, які використовують платіжні термінали, повідомляти омбудсмена про обробку персональних даних про місцеперебування та/або шляхи пересування особи?
   
   Раніше ми вже відповідали на це питання, але зараз маємо на підтвердження й офіційний лист від секретаріату омбудсмена, який роз’яснює: суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують для розрахунків платіжні термінали, обробку даних про місцеперебування та/або шляхи пересування особи не здійснюють. Повідомляти Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про обробку даних, пов'язаних з місцеперебуванням та шляхами пересування особи, повинні власники серверів, куди передається та де зберігається інформація про розрахунки за допомогою платіжних карток.
   
   --------------------------
   Лист представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини "Про обробку персональних даних суб'єктами підприємницької діяльності, які використовують для розрахунків платіжні термінали" (N 11.-974/1267-14-106 від 27.05.2014 р.)
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям