Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.06.14
1256 0 Печатать

КСУ растолковал, кто считается пенсионером по старости

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Анна Скуміна
   
   КСУ розглянув справу за конституційним зверненням громадянина Скорохода В.В. щодо офіційного тлумачення словосполучення "пенсіонери по старості", яке міститься в абзаці шостому статті 125 Житлового кодексу України. Нагадаємо, що відповідно до зазначених положень пенсіонери по старості не можуть бути виселені зі службових жилих приміщень без надання іншого жилого приміщення.
   
   Як зазначив автор звернення, в одних випадках суди, застосовуючи вказані положення ЖКУ, не визнавали осіб, яким пенсія призначалася зі зменшенням пенсійного віку, пенсіонерами по старості і виселяли їх із службових жилих приміщень без надання іншого жилого приміщення, а в інших випадках – відмовляли у задоволенні позовів про виселення.
   
   Розглянувши дану справу, КСУ дійшов висновку, що до пенсіонерів по старості за абзацом шостим статті 125 ЖКУ віднесено осіб, яким відповідно до законодавства України призначено пенсію за віком, у тому числі зі зменшенням пенсійного віку згідно зі статтею 55 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (N 796–ХІІ від 28.02.91 р., з наступними змінами).
   
   Нагадаємо, що Рішення Конституційного Суду України є обов’язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.
   
   Варто також зауважити, що питання належності особи до пенсіонерів за віком (або пенсіонерів по старості) вже неодноразово піднімалося раніше, але у дещо іншому контексті. Зокрема, у розрізі сплати ЄСВ підприємцями-пенсіонерами (додатково див. коментар до листа ПФУ N 3672/03-20 від 10.02.2014 р.).
   
   ----------------------
   Рішення Конституційного Суду України N 6-рп/2014 від 11.06.2014 р.
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям