Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.02.12
1111 1 Печатать

Изменения претерпела инструкция по бухучету НДС. Что они принесут для с/х спецрежимщиков?

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Мінфін вніс зміни до Інструкції з бухгалтерського обліку податку на додану вартість (наказ N 141 від 01.07.97 р.). Хочемо звернути увагу на ті зміни, які стосуються сільськогосподарських спецрежимників.
   
   Нагадаємо, що Законом N 3609-VI від 07.07.2011 р. таким підприємствам дозволили від’ємну різницю ПДВ (тобто, суму перевищення податкового кредиту над зобов’язанням) переносити до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (зміни до п. 209.3. ПКУ).
   
   Ці зміни знайшли своє відображення у новій скороченій декларації (затвердженій наказом Мінфіну N 1492 від 25.11.2011 р. ). Як саму декларацію, так і бланк уточнюючого розрахунку до скороченої декларації доповнено новими рядками: 16, 17 та 18.
   
   Як наслідок, ці зміни знайшли своє відображення і в Інструкції з бухгалтерського обліку ПДВ. За ними, перевищення суми податкового кредиту над сумою податкового зобов’язання з ПДВ, яка зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, відображається за кредитом аналітичного субрахунку 644 "Податковий кредит".
   
   У свою чергу, перевищення спецрежимних сум податкового зобов’язання над сумою податкового кредиту з ПДВ, яке залишилось у сільськогосппідприємства, відображається у звітному періоді за дебетом субрахунку 641 "Розрахунки за податками", аналітичний рахунок "Розрахунки за податком на додану вартість", і кредитом рахунку 48 "Цільове фінансування і цільові надходження".
   
   Перерахування зазначених сум ПДВ сільськогосподарським підприємством з поточного рахунку на спеціальний рахунок відображається у звітному періоді за дебетом субрахунку 313 "Інші рахунки в банку в національній валюті" і кредитом субрахунку 311 "Поточні рахунки в національній валюті". Використання цільового фінансування показують за кредитом субрахунку 719 "Інші доходи від операційної діяльності" в кореспонденції з дебетом рахунку 48 "Цільове фінансування і цільові надходження".
   
   Прогнозується, що коментований наказ буде опубліковано в "Офіційному віснику України" N 11 від 17.02.2012 р. Тобто, 17 лютого і стане датою набрання чинності цим документом.
   
   ---------------------
   
   Наказ Міністерства фінансів України "Про затвердження Змін до Інструкції з бухгалтерського обліку податку на додану вартість" (N 1753 від 27.12.2011 р.)
   
   Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24.01.2012 р. N 104/20417
   
   Дата набрання чинності: з дня офіційного опублікування.

   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ВИКТОРИЯ @
15.02.12 09:43

Спасибо Компанії"Дінай, вот ну подскажите как среди месяца, среди года менять правила игры ????????????????

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям