Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.12
2430 0 Печатать

Подлежит ли оплате больничный лист, выданный во время нахождения застрахованного лица в дополнительном Чернобыльской отпуске?

   Частиною першою статті 35 Закону №2240-ІІІ встановлено, що допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати у разі настання тимчасової непрацездатності.
   
   Відповідно до абзацу третього частини 2 статті 35 Закону №2240-ІІІ у разі настання тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, під час перебування у щорічній (основній чи додатковій) відпустці допомога надається у порядку та розмірах, установлених цим Законом. Порядок надання (перенесення) основної та додаткової щорічної відпустки визначено Законом «Про відпустки».
   
   Додаткова відпустка, передбачена статтями 20 та 21 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», на відміну від щорічної відпустки, що надається всім найманим працівникам за умови певного відпрацьованого часу, зазначена відпустка є пільгою і надається тільки особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.
   
   Ця відпустка не підлягає перенесенню на інший період або продовженню у разі тимчасової непрацездатності працівника.
   
   Таким чином, допомога по тимчасовій непрацездатності під час знаходження у додатковій Чорнобильській відпустці не призначається. Якщо тимчасова непрацездатність працівника продовжується після закінчення додаткової Чорнобильської відпустки, оплаті підлягають робочі дні (згідно з графіком роботи) пропущеними у зв’язку з хворобою.
По материалам Соціальний захист громадян
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям