Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.04.12
1444 1 Печатать

Относительно отчета о суммах налоговых льгот неприбыльными организациями

   Який порядок заповнення Звіту про суми податкових пільг неприбутковими організаціями у зв'язку з отриманням податкових пільг, зокрема графи "Сума податкових пільг"?
   
   Відповідно до п.30.6 ст.30 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), суми податку та збору, не сплачені суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, обліковуються таким суб'єктом - платником податків.
   
   Облік зазначених коштів ведеться в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. №1233 (далі – Порядок №1233).
   
   Порядок №1233 є обов'язковим для виконання суб'єктами господарювання, які відповідно до ПКУ не сплачують податки та збори до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг.
   Суб'єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв'язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт про суми податкових пільг (далі - Звіт) за формою згідно з додатком (п.2 Порядку №1233).
   
   У разі коли суб'єкт господарювання пільгами не користується, Звіт не подається (п.3 Порядку №1233).
   
   Відповідно до п.4 Порядку №1233 у графах "Код пільги згідно з довідником пільг" та "Найменування податкової пільги" Звіту зазначається код та найменування податкової пільги за кожним видом податкових пільг відповідно до довідника пільг, форма та порядок ведення якого затверджуються Державною податковою службою.
   
   Відповідно до Довідника пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, під кодами пільг 11020193 – 11020205 вказуються пільги з оподаткування неприбуткових установ і організацій, зокрема, доходи неприбуткових установ і організацій, звільнених від оподаткування податком на прибуток відповідно до ст.157 ПКУ.
   
   Отже, у графі "Сума податкових пільг" Звіту відображається сума податку на прибуток, яку неприбуткова організація мала сплатити до бюджету у випадку врахування отриманих сум у складі доходу.
По материалам ДПС у Львівській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Foxy
05.04.12 06:19

И где логика? "відображається сума податку на прибуток, яку неприбуткова організація мала сплатити до бюджету у випадку врахування отриманих сум у складі доходу" В таком случае организация имеет право на определение прибыли по общим правилам, т. .е. с учетом понесенных расходов. А сумма эмпирической прибыли, и соответственно налога, будет стремиться к нулю.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям