Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.05.12
2466 22 Печатать

Порядок внесения изменений в свидетельство плательщика единого налога - основания и сроки

   Якщо змінилася податкова адреса
   
   Фізичні особи – платники єдиного податку І та ІІ групи – заяву про зміну податкової адреси подають до податкового органу не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася зміна адреси;
   
   Фізичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи – заяву подають разом з податковою декларацією за податковий (звітний період),у якому відбулася зміна податкової адреси;
   
   Юридичні особи – платники єдиного податку ІV групи – заяву подають разом з податковою декларацією за податковий (звітний період),у якому відбулася зміна податкової адреси.
   
   
   Якщо змінилося найменування юридичної особи – заява про зміну найменування для внесення відповідних змін до свідоцтва подається до органу ДПС протягом місяця з дня виникнення таких змін.
   
   
   Якщо змінилося прізвище, ім’я, по батькові приватного підприємця – заява про зміни для внесення відповідних змін до свідоцтва подається до органу ДПС протягом місяця з дня виникнення таких змін.
   
   
   Якщо змінилося місце провадження господарської діяльності
   
    Фізичні особи – платники єдиного податку І та ІІ групи – заяву про зміну місця провадження господарської діяльності подають до податкового органу не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася зміна;
   
    Фізичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи – заяву подають разом з податковою декларацією за податковий (звітний період),у якому відбулася зміна місця провадження господарської діяльності;
   
    Юридичні особи – платники єдиного податку ІV групи – заяву подають разом з податковою декларацією за податковий (звітний період),у якому відбулася зміна місця провадження господарської діяльності
   
   
   Якщо змінилися види господарської діяльності
   
    Фізичні особи – платники єдиного податку І та ІІ групи – заяву про зміну видів господарської діяльності подають до податкового органу не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися зміни.
   
    Зміни щодо найменування юридичної особи; прізвища, ім’я та по-батькові приватного підприємця; податкової адреси; місця провадження господарської діяльності та видів господарської діяльності вносяться органами ДПС до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку в день подання заяви.
   
    За бажанням платника єдиного податку, у разі наявності вищенаведених змін свідоцтво може бути замінено на нове.
   
    До отримання нового свідоцтва платник єдиного податку здійснює господарську діяльність на підставі раніше виданого свідоцтва, яке повертається органі ДПС у день отримання нового свідоцтва.
   
   
    При зміні ставки єдиного податку:
   
    Фізичні особи – платники єдиного податку І групи, які у календарному кварталі перевищили обсяг доходу 150 тис.грн., з наступного календарного кварталу переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для ІІ або ІІІ групи. Заява про зміну ставки єдиного податку у зв’язку з перевищенням доходу подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення.
   
    Фізичні особи – платники єдиного податку ІІ групи, які у податковому звітному періоді перевищили обсяг доходу 1 млн.грн., в наступному календарному кварталі переходять на застосування ставки єдиного податку, визначеної для ІІІ групи. Заява про зміну ставки єдиного податку у зв’язку з перевищенням доходу подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення.
   
    Якщо юридична особа змінює ставку єдиного податку з 3% на 5% у разі анулювання реєстрації платника ПДВ та навпаки, з 5% на 3% – у разі реєстрації платником ПДВ, заява про зміну ставки подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено реєстрацію ( анулювання) реєстрації платника ПДВ.
По материалам Хмільницька ОДПІ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Аноним
24.05.12 21:56

А что же делать единщикам на 3 группе, когда у них виды деятельности меняются? .....

Ответить
  • Аноним
24.05.12 22:16

ГНИшники добавляют новые виды деятельности на обратной стороне Свидетельства.

Ответить
  • Аноним
24.05.12 22:18

насколько я помню, единщикам на третьей группе можно заниматся чем угодно (кроме тех видом что обязывают быть на общей системе), даже если это не прописано у видах деятельности. такой коментарий был в начале года.

Ответить
  • agony
24.05.12 23:08

а этот комментарий в официальном письме или НА указан? т.к. наши налоговики будут искать любые пути штрафануть или отправить на ОС единщиков

Ответить
  • Льд_Инка
24.05.12 23:25

Я на 3й группе, подала в налоговую заявление "Про застосування спрощенної системи оподаткувеня" с галочкой в п.5.3 "змінення видів господарської діяльності". Как не странно приняли. Хотя и разводят руками - мол это нигде не прописано, и как привильно и сами не знают...

Ответить
  • Ольга
25.05.12 00:27

Тоже, как Льд_Инка, подала заявление с отметкой про "змінення видів господарської діяльності", приняли с ксерокопией новой "довідки" статистики и старым свидетельством про уплату единого налога, после 01.06 обещали выдать новое свидетельство с новыми уже КВЕДами

Ответить
  • ZELENEC
25.05.12 02:16

а кто-то увальнял наемного рабника в ГНИ, 3-я група, и надо ли, или только подаем 1 ДФ, с отметкой об увольнении?

Ответить
  • AJ
25.05.12 02:49

А кто-нибудь что-нибудь слышал можно ли перейти с 3 группы на 2???

Ответить
  • Mila
25.05.12 03:12

Для AJ Перейти нельзя. Вроде только в следующем году ( подавать надо будет заявление на ЕН как в этом году). Так что пока перейти просто так нельзя.( сказали в справочной налоговой и прислали письменное разъяснение на запрос)

Ответить
  • Mila
25.05.12 03:17

Я хотела добавить КВЭДЫ. Инспектор сказала, что нужно до 15 до начала квартала подавать заявление как на ЕН с пометкой смена кведов. В заявление пишут ВСЕ и что есть и что добавить. Работать можно будет только с нового квартала. ( Соломинка, Киев).

Ответить
  • Н
25.05.12 04:14

А старые свидетельства нужно менять до 1 июня?

Ответить
  • Лепесток
25.05.12 04:44

Для AJ Перейти с 3-й группы на 2-ю нельзя. Можно с 3-й перейти на общую систему, а со след. года - на 2-ую группу.

Ответить
  • лана
25.05.12 04:48

а с 3группы сразу на 2ю, без перехода на общую, Можно ?

Ответить
  • Анна
25.05.12 05:04

теперь много чего можно, в т.ч. и с группы в группу, заяву за 15 дней до начала квартала и вперёд - проект 9661-д. Не ясно с водой за 2 квартал - не являются плательщиками те, кто для сангигиенических, но это вступает с 1 июля.

Ответить
  • agony
25.05.12 05:04

в законопроекте 9661-д, который вчера приняли во втором чтении, есть поправка к ЕН, где разрешается добровольная свободная миграция по группа ЕН, т.е. не только на повышение группы, но и на понижение "поправка №216 У статті 298: у пункті 298.1: у абзаці першому підпункту 298.1.4 слова “один раз протягом календарного року” виключити та доповнити реченням такого змісту: “Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року”; доповнити підпунктом 298.1.5 такого змісту: “298.1.5. За умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених цим Кодексом для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. При цьому у платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється свідоцтво платника податку на додану вартість у порядку, встановленому цим Кодексом”"

Ответить
  • agony
25.05.12 05:12

2Анна не дезинформируйте людей! законопроект 9661-д приняли только во втором чтении, это еще не значит что его подписали и он вступит в силу с 01.07.2012 его еще должен литвин и ПРезЫдент подписать, а когда это будет, то может и 01.07.2012 пройти

Ответить
  • agony
25.05.12 05:15

а поправку про воду на санитарно-гигиенических нужды, еще до внесения на рассмотрения в пленарном заседании 24.05.2012 отклонили т.е. этого в принятом законопроекте уже нет

Ответить
  • Ника
25.05.12 06:19

agony! Про воду для санитарно-гигиенических нужд не понятно. Что, всё остаётся по старому? Нужно продолжать сдавать декларации по воде, у кого договор с водоканалом и используется вода только для санитарно-гигиенических нужд? Мы ведь за потребление этой воды платим водоканалу. Обещали же отменить это "двойное налогообложение".

Ответить
  • Джаконда
25.05.12 06:40

Что касается перейти из группы в нижнюю .... действительно 9661-д это только еще Законопроект, и принят только во втором чтении, это еще не значит , что его приняли , когда примут , подпишет президент , зарегистрируют в МИНЮСТЕ , опубликуют ,,, вот тогда и можно будет на него ссылаться , а пока п, 298,14,....

Ответить
  • vasilisa
25.05.12 11:08

Для Н. До 1 июня надо подать заявление на замену старого свидетельства.

Ответить
  • Серж
25.05.12 11:40

До замены свидетельства нужно переделать КВЕДы, и написать заяву с новымы КВЕДами. Я уже получил новое свидетельство "БЕССРОЧНОЕ" :), только если что меняется, группа,% или вид деятельности, нужно опять новое свидетельство.

Ответить
  • ирина
27.05.12 11:41

написать заяву с новымы КВЕДами. // А в заяве что писать и какие документы к ней прилагать?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям