Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.05.12
941 12 Печатать

Наличие прочерков в налоговой декларации не может быть основанием для отказа в ее принятии, - ГНСУ

   

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 24.04.2012 р. N 7219/6/15-1215
   
   Про підстави для відмови у прийнятті декларації


   
   Державна податкова служба України розглянула лист щодо підстав для відмови податковими органами у прийнятті податкової звітності з податку на прибуток та повідомляє.
   
   Порядок складення податкової звітності та подання податкової декларації до органів державної податкової служби встановлено у статтях 48 та 49 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. N 2755-VI, із змінами та доповненнями (надалі - Кодекс).
   
   Згідно з пунктом 49.2 статті 49 Кодексу платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.
   
   Водночас пунктом 49.8 статті 49 Кодексу встановлено, що прийняття податкової декларації є обов'язком органу державної податкової служби. Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов'язкових реквізитів, передбачених пунктами 48.3 та 48.4 статті 48 цього Кодексу. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.
   
   Відмова посадової особи органу державної податкової служби прийняти податкову декларацію з будь-яких причин, не визначених цією статтею, у тому числі висунення будь-яких не визначених цією статтею передумов щодо такого прийняття (включаючи зміну показників такої податкової декларації, зменшення або скасування від'ємного значення об'єктів оподаткування, сум бюджетних відшкодувань, незаконного збільшення податкових зобов'язань тощо) забороняється (пункт 49.10 статті 49 Кодексу).
   
   За вибором платника податків податкова декларація, якщо інше не передбачене цим Кодексом, може бути надіслана поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення (пункт 49.3 статті 49 Кодексу).
   
   Згідно з пунктом 49.15 статті 49 Кодексу податкова декларація, надіслана платником податків або його представником поштою або засобами електронного зв'язку, вважається неподаною за умови її заповнення з порушенням норм пунктів 48.3 і 48.4 статті 48 цього Кодексу та надсилання податковим органом платнику податків письмової відмови у прийнятті його податкової декларації.
   
   Таким чином, незалежно від способу подання, в разі складення платником податку податкової декларації з дотриманням статей 48 та 49 Кодексу наявність прочерків у такій податковій декларації не може бути підставою для відмови у її прийнятті податковими органами.
   
   Заступник Голови
   А. Ігнатов
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
31.05.12 21:41

И на том спасибо!

Ответить
  • Аноним
31.05.12 21:52

а устное указание своим зверям какое дали?

Ответить
  • Iehbr
31.05.12 22:22

Не усное а письменное - план грабежа с циферками.

Ответить
  • Юста
31.05.12 23:23

За І кв. здала декларацию с минусами,приняли.но на второй день заставили переделать потому что "НИЗЬКЕ ПОДАТКОВЕ НАВАНТАЖЕННЯ" ............

Ответить
  • Алиса в стране чудес
31.05.12 23:26

Как в анекдоте: а эти все пекут и пекут. Как дети малые. Одной рукой мы цивилизованное государство, а другой тупо дайте денег. Можно подумать, налоговики из скуки буцают декларации. Сами же их и натаскивают.

Ответить
  • Галка
31.05.12 23:26

А меня только слезно попросили погасить минусы в следующем периоде :)

Ответить
  • Алиса в стране чудес
31.05.12 23:31

А у нас (Запорожье) заблокировали электронку (фильт поставили) на предмет подачи уточненок. Говорят, приезжайте лично, будем смотреть, что вы там уточняете. Устала поражаться. Думала, уже ничем не удивишь. Ан нет!

Ответить
  • Я-из этой страны Украина
01.06.12 00:20

Люди, почитайте что творит налоговая милиция в Полтаве! http://www.poltava.pl.ua/news/16482/ Молодец, директор этой фирмы -не побоялся бороться с произволом. Уважаю.

Ответить
  • Надоело
01.06.12 01:37

Не по теме. Не могу зайти на Форум. Это только у меня такие проблемы?

Ответить
  • Iren
01.06.12 06:19

Алиса в стране чудес, у нас в Черкассах тоже самое, причем сами попросили убрать минуса, мол потом уточнненкой добавите, а теперь говорят что мы не знаем что вы уточняете, замучали.

Ответить
  • Аноним
04.06.12 03:12

С уточненкой то же самое и в Донецке. А вообще, смысл письма мне непонятен - уже давным давно всех отымели по полной, заставив сдавать всё по электронке, а теперь прочерки вылезли. Откуда, спрашиваются, им взяться, прочеркам этим?

Ответить
  • Джаконда
05.06.12 05:48

Проснулись!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям