Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.06.12
910 4 Печатать

Реакция на жалобы бизнеса на давление должно быть адекватным - Клюев

   Реакція на скарги бізнесу на незаконний тиск правоохоронних та контролюючих органах має бути адекватною.
   
   Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, коментуючи створення «гарячих телефонних ліній» для звернень підприємців в органах прокуратури, зокрема, в Дніпровській екологічні прокуратурі, повідомили УНІАН у прес-службі РНБО.
   
   Він підкреслив, що всі органи влади в Україні, як центральні, так і місцеві, повинні набагато активніше співпрацювати з представниками малого та середнього бізнесу. Особливо це стосується правоохоронних органів.
   
   За словами А.Клюєва, важливо, щоб правоохоронна система мала механізми для оперативного реагування на звернення представників бізнесу і робила реальні кроки для припинення незаконного тиску на підприємців з боку контролюючих органів. Такий тиск в більшості випадків - лише елемент корупції, заявив А.Клюєв.
   
   Він нагадав, що вже більше тижня існує «гаряча лінія» Генеральної прокуратури України, яка створена спеціально для того, щоб бізнес мав можливість донести інформацію про тиск з боку контрольно-наглядових органів. Генпрокуратура зобов'язується перевіряти всі факти порушення прав підприємців та законність проведення перевірок суб'єктів бізнесу, підкреслив секретар РНБО. За його словами, відповідні «гарячі лінії» також почали відкривати і регіональні прокуратури.
   
   А.Клюєв також нагадав, що подібні телефонні лінії діють і в структурі МВС, СБУ, податкової та митної служб. У той же час, заявив секретар РНБО, важлива якість їх роботи. Важлива не тільки можливість підприємця поскаржитися на незаконний тиск і корупцію в правоохоронних та контролюючих органах, а й можливість отримати своєчасну реакцію та допомогу з боку держави, наголосив він.
   
   «На жаль, адекватну реакцію ми бачимо ще далеко не завжди. Саме тому зараз розпочато комплексну роботу з підготовки реформи всієї правоохоронної системи», - заявив секретар РНБО.
По материалам Частный предприниматель
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • АЙ-ДА-Я
25.06.12 01:54

У нас же прокуроры прошеные - это только на предприятие прийти без законных оснований можно, только потому что кому-то где-то что-то показалось. А как же они своих проверять будут?????????????? Кристально честных людей да под подозрение??????????????????????? У них же тонкая душевная организация, их нельзя подозревать!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ответить
  • бух55
25.06.12 02:58

это опять из отдела юмора?!

Ответить
  • Харьков
25.06.12 03:42

ищите - и обрящете (проблем на свою голову)

Ответить
  • ооо
25.06.12 04:02

Ну як собаку примусити не гавкати. Це те саме.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям