Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.07.12
967 11 Печатать

Верховная Рада приняла за основу проект закона об упорядочении проверок субъектов хозяйствования

   Законопроект (реєстр. №10462) спрямований на зростання в Україні обсягів виробництва продукції, які виробляють підприємства усіх форм власності, створення сприятливого інвестиційного клімату та умов для розвитку насамперед, малого та середнього бізнесу.
   
   Зокрема, пропонується встановити, що дія Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" не поширюється на відносини, що виникають під час здійснення заходів валютного контролю, митного контролю, державного експортного контролю, контролю за дотриманням бюджетного та податкового законодавства та касових операцій, контролю за дотриманням порядку проведення розрахунків, виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, використанням державного та комунального майна, банківського і страхового нагляду, інших видів спеціального державного контролю за діяльністю суб'єктів господарювання на ринку фінансових послуг, державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції, телекомунікації, поштовий зв´язок, радіочастотний ресурс, при здійсненні державного нагляду за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки, державного нагляду і контролю в галузі цивільної авіації, а також процедур, передбачених кодексом про адміністративні правопорушення, при проведенні оперативно-розшукової діяльності, дізнання, прокурорського нагляду, досудового слідства і правосуддя.
   
   Згідно із проектом, державний нагляд (контроль) може здійснюватися лише за наявності підстав та у порядку, визначених законом. При цьому, не допускається дублювання заходів державного нагляду (контролю) різними його органами з одного і того ж питання щодо суб´єкта підприємницької діяльності. Передбачається, що планові заходи мають здійснюватися органами державного нагляду (контролю) лише комплексно і на підставі їх спільного рішення. Не допускається проведення протягом одного року більш, як одного, заходу державного нагляду (контролю) щодо одного суб´єкта господарювання.
   
   Під час проведення заходів державного нагляду (контролю) не допускається вилучення у суб´єктів господарювання оригіналів їх фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів, а також комп´ютерів, за винятком випадків, передбачених кримінально-процесуальним законом.
   
   При цьому, розмежовується застосування санкцій за результатами перевірки зупинення чи обмеження діяльності суб´єктів підприємницької діяльності. Встановлюється, що зупинення або обмеження виробництва (виготовлення), або реалізації продукції, виконання робіт, надання послуг допускається лише у виняткових випадках і за вмотивованим письмовим рішенням керівника органу державного нагляду (контролю) чи його заступника у разі, якщо така діяльність спричиняє загрозу життю та здоров´ю людей, навколишньому природному середовищу, виникнення техногенних ситуацій або пожеж, а також, якщо така діяльність здійснюється за відсутності дозволу на її проведення за умов наявності такого дозволу, передбаченого законодавством. У інших випадках зупинення чи обмеження діяльності суб´єктів господарювання можливе лише в судовому порядку за зверненням органу державного нагляду (контролю).
По материалам Верховна Рада України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Iehbr
04.07.12 17:32

"При цьому, не допускається дублювання заходів державного нагляду (контролю) різними його органами з одного і того ж питання щодо суб´єкта підприємницької діяльності. Передбачається, що планові заходи мають здійснюватися органами державного нагляду (контролю) лише комплексно і на підставі їх спільного рішення." - не допускается а надо обязательно!

Ответить
  • Alvas
05.07.12 05:59

Уважаемый lehbr! Уже так доконтролировались, что некому работать, ты, наверное, тоже контролируншь. а?

Ответить
  • Галка
05.07.12 07:27

Опять изменения... http://www.unian.net/news/513215-parlament-vnes-izmeneniya-v-nalogovyiy-kodeks.html

Ответить
  • Тоже Бух
05.07.12 08:46

Как по мне, так надо контролировать субъекты государственных органов. Каждую копеечку. И расходы чиновников и их семей.

Ответить
  • бережи свою мову
05.07.12 12:08

Увага! Нове Покращення! Згідно новин змін, всі, у кого доходи більше 10млн. ПОВИННІ ЩОМІСЯЧНО СПЛАЧУВАТИ АВАНС З ПОДАТКУ НА ПРИБУТОК. Цитата: Передбачено, що платники податку на прибуток (крім новостворених, виробників сільськогосподарської продукції, неприбуткових установ (організацій) та платників податків, у яких доходи, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період не перевищують 10 мільйонів гривень) щомісяця сплачують авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду, у розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації. // Найшов тут http://ua.korrespondent.net/business/economics/1368332-pidpriemstva-z-pributkom-vid-10-mln-grn-zmusyat-shchomisyacya-splachuvati-avans-podatku-na-pributok і http://economics.unian.net/ukr/detail/132937

Ответить
  • ГБ
05.07.12 23:38

Уррра!!! убьем бизнес на корню. строительство, производство и с/х и прочие сезонные предприятия в жопу. оставим только торгашей ( ну кто еще сможет ежемесячно платить авансовые взносы на прибыль?). Господи! чем же мы украинские бухгалтера так провинились, что надо наказывать нас таким идиотским, некомпетентным, неграмотным правительством?

Ответить
  • Галка
06.07.12 00:55

Напрасно Вы думаете, что они неграмотные. Они очень грамотно уничтожают конкурентов

Ответить
  • Шушу
06.07.12 01:37

да..они очень "грамотные" ... 28 октября нужно показать, кто все таки грамотнее =)

Ответить
  • бережи свою мову
06.07.12 10:20

Забув додати: Верховна Рада ввела _річний_ звітний період з податку на прибуток з 1 січня 2013 року і зобов’язала підприємства з річним доходом більше 10 млн грн сплачувати _щомісячні авансові внески_ по ньому. Шось подібне використовується в країнах OECD, якшо пам"ять не бреше.

Ответить
  • бережи свою мову
06.07.12 10:26

Якшо це буде одна декларація на рік + авансові платежі не дуже часто, то може буде і непогано. Лише мене одна проблема непокоїть, бачучи небажання віддавати ПДВ, я боюся, шо податок на прибуток може стати таким же заручником, справа в тому шо, якшо у вас набіг менший податок за рік, а ви сплатили більше (за даними минулого року), то виникає податковий борг держави перед вами. В нормальних країнах - його повертають, або зараховують, у нас 2013 рік покаже, чи це реальне покращення чи обіцянка перед виборами.

Ответить
  • бережи свою мову
06.07.12 10:27

Прошу адмністраторів додати новину про податок про прибуток, це дуже важлива новина.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям