Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.07.12
1014 9 Печатать

Минсоцполитики: как осуществлять выплаты за время нахождения работника в командировке

   Министерство социальной политики подготовило письмо относительно осуществления выплат за время нахождения работника в командировке и выплаты премий.
   
   Как разъясняется в письме, весь период нахождения в командировке считается рабочим временем работника, за который должна выплачиваться заработная плата согласно условиям трудового или коллективного договора, в т.ч. начисляться премии. При этом размер такой оплаты труда не может быть ниже среднего заработка.
   
   Если же за период командировки начислена заработная плата ниже средней, тогда выплачивается средняя заработная плата. В случае выплаты средней заработной платы за период командировки, премии за этот период не начисляются.
   
   Что касается учета премий при исчислении средней заработной платы, то премии включаются в заработок того месяца, на который они приходятся согласно расчетной ведомости.
   
   В случае, когда число рабочих дней в расчетном периоде отработано не полностью, премии учитываются пропорционально времени, отработанному в соответствующем расчетном периоде.
По материалам ЛИГА:ЗАКОН
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена К
10.07.12 22:28

Какое наказание за то что не соблюдается условие выплаты среднего заработка во время командировки? Я пробовала считать, разница составляет 1-2грн, но гемморой пересчитывать гораздо ощутимей.....

Ответить
  • OLGA
10.07.12 23:14

Согласна, у нас же любят усложнять жизнь........

Ответить
  • АННА
11.07.12 01:02

Извините за банальность , но не хочеться рыться в документах. Как считается эта средняя зарплата? У меня за время командировки просто сохраняется оклад, т.е. я ничего не пересчитываю т.к. оклад нормальный?

Ответить
  • Кошка 2012
11.07.12 01:28

АННЕ-берется за два предыдущих месяца

Ответить
  • ГБ
11.07.12 01:29

я тоже плачу оклад командировошным. мало нам НКУ, еще и тут головную боль придумывают.

Ответить
  • Серж
11.07.12 03:40

Была проверка на нескольких предприятиях (платили оклад командировочным) наказали и заставили за два года пересчитывать...

Ответить
  • Lеnа
11.07.12 05:53

Сержу : у Вас, наверное, кроме оклада есть еще доплаты?

Ответить
  • Инна
11.07.12 22:18

ДЛЯ АННЫ роз.II Порядка 100 "У всіх інших випадках збереження середньої заробітної плати середньомісячна заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці роботи, що передують події, з якою пов'язана відповідна виплата. Працівникам, які пропрацювали на підприємстві, в установі, організації менше двох календарних місяців, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактично відпрацьований час." роз.ІІІ Порядка 100 "При обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження включаються: основна заробітна плата; доплати і надбавки (за надурочну роботу та роботу в нічний час; суміщення професій і посад; розширення зон обслуговування або виконання підвищених обсягів робіт робітниками-почасовиками; високі досягнення в праці (високу професійну майстерність); умови праці; інтенсивність праці; керівництво бригадою, вислугу років та інші); виробничі премії та премії за економію конкретних видів палива, електроенергії і теплової енергії; винагорода за підсумками річної роботи та вислугу років тощо. Премії включаються в заробіток того місяця, на який вони припадають згідно з розрахунковою відомістю на заробітну плату. Премії, які виплачуються за квартал і більш тривалий проміжок часу, при обчисленні середньої заробітної плати за останні два календарні місяці, включаються в заробіток в частині, що відповідає кількості місяців у розрахунковому періоді. У разі коли число робочих днів у розрахунковому періоді відпрацьовано не повністю, премії, винагороди та інші заохочувальні виплати під час обчислення середньої заробітної плати за останні два календарні місяці враховуються пропорційно часу, відпрацьованому в розрахунковому періоді. " При обчисленні середньої заробітної плати за останні два місяці, крім перелічених вище виплат, також не враховуються виплати за час, протягом якого зберігається середній заробіток працівника (за час виконання державних і громадських обов'язків, щорічної і додаткової відпусток, відрядження тощо) та допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю. розділ IV Порядка 100 п.8. Нарахування виплат, що обчислюються із середньої заробітної плати за останні два місяці роботи, провадяться шляхом множення середньоденного (годинного) заробітку на число робочих днів/годин, а у випадках, передбачених чинним законодавством, календарних днів, які мають бути оплачені за середнім заробітком. Середньоденна (годинна) заробітна плата визначається діленням заробітної плати за фактично відпрацьовані протягом двох місяців робочі (календарні) дні на число відпрацьованих робочих днів (годин), а у випадках, передбачених чинним законодавством, - на число календарних днів за цей період.

Ответить
  • Ната
12.07.12 03:23

А у меня почти минимальная з/плата у водителей (1200) и плюс командировочные( максимальные). Подскажите- так можно?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям