Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.07.12
1100 4 Печатать

Как в р. II реестра выданных и полученных налоговых накладных отражается полученная налоговая накладная, в которой одновременно находятся товары / услуги, которые облагаются по основной ставке и ставке 0%?

   Як в р. ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних відображається отримана податкова накладна, в якій одночасно містяться товари/послуги, що оподатковуються за основною ставкою та ставкою 0%?
   
   Згідно із п. 201.14 ст. 201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями платники податку зобов’язані вести окремий облік операцій з постачання та придбання товарів/послуг, які підлягають оподаткуванню, а також які не є об’єктами оподаткування та звільнені від оподаткування.
   
   Пунктом 6 Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.10 № 1002, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29.12.10 за № 1402/18697 (далі — Порядок № 1002) визначено, що у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних (далі — Реєстр) окремо обліковуються, зокрема, операції з придбання товарів/послуг з метою використання у господарській діяльності платника для здійснення операцій, які оподатковуються податком на додану вартість за ставкою 20 відсотків чи 0 відсотків, звільнених від оподаткування, та тих, що не є об’єктом оподаткування, а також тих, які не призначаються для використання у господарській діяльності цього платника податку.
   
   У розділі II Реєстру відображаються отримані податкові накладні, розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (додаток 2 до податкової накладної), ВМД, а також інші документи, на підставі яких здійснюється облік операцій з придбання товарів/послуг.
   
   Отримана податкова накладна, в якій одночасно містяться товари/послуги, що оподатковуються за основною ставкою та ставкою 0%, відображається в розділі ІІ Реєстру одним рядком. При цьому, в залежності від подальшого використання придбаних товарів/послуг їх вартість без ПДВ зазначається у графах 9, 11, 13 та 15 розділу ІІ Реєстру, а сума ПДВ — відповідно у графах 10, 12, 14 та 16 розділу ІІ Реєстру. Інші графи Реєстру заповнюються у загальному порядку.
По материалам Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • устал...
25.07.12 02:46

спасибо, просветили. Я указываю уж второй год двумя строчками (есть у нас такой постоянный поставщик), так выгоднее с точки зрения автоматизации (программа 1С в документе ЗКП не различает ставки построчно) - и пока никто не придирался, и проверку областной полгода назад успешно прошли.

Ответить
  • Ирина
25.07.12 08:41

Да, я тоже отражаю двумя строчками. Иначе никак, только вручную, а, вопрос, ЗАЧЕМ? И не только это, я также разбиваю налоговую, если в ней указаны и ОС и просто запасы. Так легче...Вручную просто можно это прощелкать, а автоматически программа ставит суммы в деку и додаток 5 сама. Только остается проверить и все. А исправлять было бы гораздо трудней... И никакой ошибки в этом я не вижу :)

Ответить
  • Ирина
25.07.12 08:44

Согласна, что правильно было бы указывать одной строчкой. НО зачем мне потом этот геморрой?! :) И кто докажет, что разбивать НН НЕЛЬЗЯ, что это неправильно и это ошибка?! Ведь в порядке об этом ничего не сказано...

Ответить
  • NeLysya
26.07.12 06:55

Ко всему прочему, пресловутая программа МЕДОК не пропускает одной строкой, только двумя.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям