Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.09.12
839 0 Печатать

Внесены изменения в порядок обжалования решений контролирующих органов

   Законом України від 05.07.2012 року № 5083-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» внесено зміни до порядку оскарження рішень контролюючих органів.
   
   Відповідно до змін (другого та третього абзаців п. 56.3 ст. 56 Податкового кодексу України), які вступають в дію з 12 серпня 2012 року:
   
   - скарги на рішення державних податкових інспекцій подаються до державних податкових служб в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, округах (на два і більше регіони);
   
   - скарги на рішення державних податкових служб в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, округах (на два і більше регіони) подаються до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику".
   
   Отже, враховуючи викладене вище, скарги на рішення Державних податкових інспекцій у районах м. Києва платникам податків необхідно подавати до Державної податкової служби у м. Києві. Скарги на рішення ДПС у м. Києві подаються до Державної податкової служби України.
   
   Крім того, наказом ДПС України від 27.08.12 №776 «Про розгляд скарг великих платників податків» визначено, що:
   
   1. Розгляд поданих в адміністративному порядку, відповідно до статті 56 ПК, скарг великих платників податків на рішення спеціалізованих ДПІ здійснювати виключно вищестоящим органом ДПС, Центральним офісом.
   
   2. Розгляд поданих в адміністративному порядку, відповідно до статті 56 ПК, скарг усіх великих платників податків на рішення Центрального офісу здійснювати виключно ДПС України як центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.
   
   Наказ ДПС України від 27.08.2012 року № 776 «Про розгляд скарг великих платників податків».
По материалам ДПС у м.Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям