Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.12.12
1971 8 Печатать

Указание новых кодов КВЭД в отчетности в органы ФСС НС

   До уваги страхувальників! У зв'язку із запровадженням нового Національного класифікатора України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності» (далі – Класифікатор ДК-2010) внесено зміни до відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності, що подається до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України щороку до 25 січня року, наступного за звітним.
   
   Згідно з нормами ст. 8 Закону про ЄСВ єдиний внесок для страхувальників-роботодавців встановлюється у відсотках до визначеної абзацом першим п. 1 частини першої ст. 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску (за винятком винагороди за цивільно-правовими договорами) відповідно до класів професійного ризику виробництва, до яких віднесено платників єдиного внеску, з урахуванням видів їх економічної діяльності.
   
   Розподіл видів економічної діяльності за класами професійного ризику виробництва (додаток до Порядку № 237) розроблено на основі Класифікатора ДК-2010, чинного з 01.01.2012 р.
   
   Оскільки Класифікатор ДК-2010 використовується і у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, період до скасування чинності попереднього класифікатора видів економічної діяльності, тобто до 31.12.2012 р., є періодом проведення заходів з переходу на новий класифікатор.
   
   Для приведення видів економічної діяльності у відповідність з новим класифікатором фізичним особам – підприємцям та представникам юридичних осіб необхідно не зволікати і звертатися до державних реєстраторів для зміни кодів видів економічної діяльності.
   
   Звертаємо увагу роботодавців на те, що віднесення до класів професійного ризику виробництва, від яких залежить розмір єдиного внеску, здійснюватиметься Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України тільки на підставі відомостей про види економічної діяльності відповідно до нового Класифікатора ДК-2010.
   
   З цією метою правлінням Фонду видано постанову № 32 (набрала чинності з 29.10.2012), якою внесено зміни до відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності (додаток 5 до Порядку № 30) (далі – відомість розподілу).
   
   У зв'язку з цим страхувальники у відомості розподілу за 2012 рік, яка подаватиметься ними до робочих органів виконавчої дирекції Фонду з 1 по 25 січня 2013 р., повинні зазначати код виду економічної діяльності та його найменування за Класифікатором ДК-2010.
   
   Форму відомості розподілу розміщено в мережі Інтернет на офіційному web-сайті Фонду за адресою: www.social.org.ua.
   
   
   Наталія Зеленська
   
   Начальник управління обліку страхувальників та
   доходів Фонду соціального страхування від нещасних
   випадків на виробництві та професійних захворювань України
   
   «Вісник податкової служби України», листопад 2012 р., № 41 (709), с. 56 (www.visnuk.com.ua)
   
   Дата підготовки 02.11.2012
По материалам ЛИГА:ЗАКОН
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Iehbr
02.12.12 18:18

Они уже за 2011 принимали с новыми кодами. Их начальница не в курсе что творится в их шаражке, которую не так давно и выдумали и без которой вполне обходились.

Ответить
  • П
02.12.12 23:33

Мы за 2011 г. сдавали со старыми КВЭДами,а через дробь писали новый КВЭД.

Ответить
  • Радуга
02.12.12 23:59

так требовали за 2011 год подавать отчет со старыми и новыми КВЕДами

Ответить
  • Ника.
03.12.12 00:22

Может я что то не досмотрела, но не вижу изменений в этой форме по сравнению с прошлогодней. Кто увидел, подскажите.

Ответить
  • ааа
03.12.12 00:34

Изменения в шапке, строки переставили местами

Ответить
  • Нехочуха
03.12.12 00:38

Мне не понятно чем отличается - Рег.истр. номер платника единого внеску и Регистр.номер обликов. карткы.

Ответить
  • Iehbr
03.12.12 03:00

Рег.истр. номер платника единого внеску - номер бланка бумажки единого налога Регистр.номер обликов. карткы - идентификационный номер Дагадайся так это или нет, даже ... придумавшее эти названия незнает точно.

Ответить
  • из тени
03.12.12 09:59

Вопрос к Iehbr: Вы точно знаете, что Регистр. номер платника единого внеску - номер бланка бумажки единого налога? Потому что в январе этого года в отчёте за прошлый год в этой строке писали Регистрационный номер Страхового свидетельства, выданного ФСС от несчастных случаев.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям