Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.12.12
937 1 Печатать

Как отсрочить налоговый долг. Новый порядок

   Держпідприємництво України погодило проект наказу Мінфіну "Про затвердження Порядку розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) платників податків". Про це повідомила прес-служба Держпідприємництва.
   
   Документ було розроблено відповідно до статті 100 розділу ІІ Податкового кодексу України з метою нормативного врегулювання питання перенесення строків сплати платником податків його грошових зобов'язань або податкового боргу під проценти.
   
   Так, проектом наказу передбачається встановити, що розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань (податкового боргу) можуть надавати в межах повноважень у кожному окремому випадку:
   
   - Державна податкова служба України (ДПС) – без обмежень суми;
   
   - органи ДПС в Автономній республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, Окружна податкова служба (Центральний офіс з обслуговування великих платників податків ДПС) – на суму не більше 3 млн. грн.;
   
   - органи ДПС в містах з районним поділом (крім міст Києва і Севастополя), в районах, в містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонних та об’єднаних органах ДПС, спеціалізовані державні податкові інспекції – на суму не більше 300 тис. грн..
   
   Одночасно передбачається встановити, що строк дії розстрочення (відстрочення) грошового зобов’язання починається з дати, визначеної законом для сплати податку, збору, які передбачено розстрочити (відстрочити), та закінчується датою, зазначеною у договорі, за винятком випадків дострокового погашення такого грошового зобов’язання;
   
   Рішення про розстрочення (відстрочення) грошових зобов’язань щодо загальнодержавних податків та зборів на строк, що виходить за межі одного бюджетного року приймається керівником (заступникам керівника) ДПС за погодженням з Міністерством фінансів України.
По материалам Украинский Бизнес Ресурс
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ...
05.12.12 04:25

первый нах!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям