Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.12.12
830 9 Печатать

Налоговые эксперты будут выявлять оффшорные махинации через международные базы данных

   Державна податкова служба залучила експертів новоствореного наукового Центру моніторингу товарних ринків до виявлення випадків ухилення від оподаткування при операціях між «пов’язаними структурами», де ціноутворення відбувається не за ринковими правилами.
   
   Центр займатиметься аналізом товарних операцій як на внутрішньому ринку, так і при експорті та імпорті товарів через третіх осіб. За даними вантажно-митних декларацій, які проаналізували фахівці ДПСУ, у 2012 році за прямими контрактами було експортовано менше половини товарів, решта експорту (54%) здійснюється через третіх, часто пов’язаних осіб. Через офшорні юрисдикції проводиться 9,5% таких операцій. Загальний обсяг експорту за непрямими контрактами у 2012 році склав біля 260 млрд. грн.
   
   Фахівці Центру для визначення звичайних цін при торгових операціях аналізують широкий спектр даних органів статистики, профільних видань, митних баз України та країн-торгівельних партнерів, рішення українських та іноземних судових інстанцій.
   
   «Боротьба з виведенням капіталу в офшори до повної сплати податків - це загальносвітовий тренд, і ми повинні бути на крок попереду, щоб адекватно реагувати на глобальні виклики й загрози. Відтепер в своєму розпорядженні ми маємо штат висококваліфікованих фахівців та потужні аналітичні інструменти, завдяки чому можемо бачити «як на долоні», коли задекларовані підприємством договірні ціни не відповідають реальним сумам, отриманим за експортними контрактами», - повідомив Голова ДПС України Олександр Клименко.
   
   Голова ДПСУ підкреслив, що в разі виявлення таких випадків бізнесу судовим шляхом пропонуватимуть сплатити податки, обчислені на основі ринкових цін. «Наша принципова позиція: прибуток повинен обкладатися податком в тій країні, де він економічно обгрунтовано був зароблений», - налогосив Олександр Клименко.
   
   Створення Центру є черговим кроком в межах підготовки до успішного запровадження національних стандартів трансфертного ціноутворення, які найближчим часом будуть презентовані бізнесу.
   
   Разом з тим, вже з 1 січня 2013 року набирає чинності стаття 39 Податкового кодексу щодо методів визначення та порядку застосування звичайної ціни. Представники бізнесу матимуть змогу укласти договір з податковою службою про ціноутворення для цілей оподаткування. Це дозволить запобігти виникненню непорозумінь між платником податків та органами ДПС в частині правильності визначення методів та порядку застосування звичайної ціни на товари (роботи, послуги).
По материалам Прес-служба ДПС України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • V
17.12.12 20:35

А экспертьы кто? ("А судьи кто?")

Ответить
  • стоп
17.12.12 21:58

Новый анекдот.Рассмешили! Представники бізнесу матимуть змогу укласти договір з податковою службою про ціноутворення для цілей оподаткування. Взятки по-новому!!!

Ответить
  • Галка
18.12.12 02:42

А судьи кто? - За древностию лет К свободной жизни их вражда непримирима, Сужденья черпают из забытых газет Времен Очаковских и покоренья Крыма; Всегда готовые к журьбе, Поют все песнь одну и ту же, Не замечая об себе: Что старее, то хуже. Где, укажите нам, отечества отцы, * Которых мы должны принять за образцы? Не эти ли, грабительством богаты? Защиту от суда в друзьях нашли, в родстве, Великолепные соорудя палаты, Где разливаются в пирах и мотовстве,

Ответить
  • Галка
18.12.12 02:43

Немыслимо актуально, правда же?

Ответить
  • Иннуша
18.12.12 04:01

Да, как говорят про эту пьесу, в ней нет ничего оригинального, одни цитаты.

Ответить
  • Иннуша
18.12.12 05:18

А все равно, звучит актуально

Ответить
  • V
18.12.12 05:59

Ода к переизбранию Азирова на пост премьер-министра

Ответить
  • V
18.12.12 06:00

(Что старее , то хуже)

Ответить
  • ???
18.12.12 13:16

сами себя бороть чтоли будут ???????? ведь это не у нас счета в офшорах

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям