Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.01.13
837 1 Печатать

Определен новый порядок учета покупателей, получивших гарантийную замену товаров

   Мінфін наказом від 03.12.2012 N 1263 затвердив Порядок обліку покупців, що отримали гарантійну заміну товарів або послуги з гарантійного ремонту (обслуговування), який застосовується при визначенні витрат платника податку на гарантійний ремонт (обслуговування) або гарантійні заміни товарів, проданих платником податку, вартість яких не компенсується за рахунок покупців таких товарів.
   
   Так, у разі здійснення гарантійних замін товарів або послуг з гарантійного ремонту (обслуговування) платник податку зобов'язаний вести окремий облік покупців, що отримали таку заміну товарів або послуги з гарантійного ремонту (обслуговування), у тому числі, якщо такі гарантійні заміни товарів або послуги з гарантійного ремонту (обслуговування) здійснені платником податку через третіх осіб (центри сервісного обслуговування).
   
   Облік операцій з гарантійних замін товарів або гарантійного ремонту (обслуговування) необхідно вести в кількісному та вартісному виразі за видами (групами) усунення недоліків товарів, визначеними п. 4 Порядку.
   
   Облік покупців ведеться платниками податку самостійно в паперовій або в електронній формі (з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу), в тому числі на основі звітів, отриманих від третіх осіб (центрів сервісного обслуговування), що здійснювали гарантійні ремонти (обслуговування) або гарантійні заміни товарів, проданих платниками податку, у Книзі обліку покупців, що отримали гарантійну заміну товарів або послуги з гарантійного ремонту (обслуговування), яка повинна містити реквізити, зазначені у п. 7 Порядку.
   
   Книга є документом із строком зберігання 3 роки за умови завершення перевірки органами ДПС з питань дотримання податкового законодавства.
   
   Записи в Книзі здійснюються за всіма проведеними операціями протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.
   
   Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 24 грудня 2012 р. за N 2158/22470 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
По материалам ЛИГА:ЗАКОН
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Леля
11.01.13 01:04

Кто слішал, гарантийные замены юридическим лицам по-прежнему НЕ ВР??? плиз!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям