Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.01.13
1679 16 Печатать

Президент подписал Закон, относительно работы ГНС

   Віктор Янукович підписав Закон України № 5519-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів».
   
   Норми Закону спрямовані на комплексне вирішення проблем адміністрування податків та зборів. Прийняття даного документа дозволить створити умови для ефективнішого виконання органами ДПС своїх функцій і разом з тим забезпечити збалансованість Державного бюджету.
   
   Так, основними положеннями Закону є:
   
   щодо податку на прибуток підприємств:
   
   - удосконалення оподаткування операцій з цінними паперами та деривативами.
   
   щодо податку на додану вартість:
   
   – встановлення, що реєстр виданих та отриманих податкових накладних, є невід’ємною частиною податкової звітності з податку на додану вартість;
   
   щодо акцизного податку:
   
   - збільшення питомої ваги специфічної ставки акцизного податку у мінімальному акцизному податковому зобов’язанні з одночасним зменшенням впливу адвалорної ставки;
   
   - встановлення відповідальності за порушення умов транспортування, зберігання, виробництва та реалізації підакцизної продукції;
   
   - запровадження авансових сплат акцизного податку при придбанні марок акцизного збору;
   
   - розширення групи підакцизних товарів за рахунок нафтопродуктів, які являються компонентами бензину, дизельного палива, лігроїно-газойлевої, бензино-лігроїнової фракцій;
   
   - запровадження 12-ти місячного терміну дійсності використання марок акцизного збору старого зразку у випадку зміни зразків таких марок на нові;
   
   - удосконалення оподаткування операцій з цінними паперами та деривативами.
   
   щодо спрощеної системи оподаткування:
   
   - запровадження для платників спрощеної системи, які обрали другу групу податковий період – календарний рік (замість календарного кварталу);
   
   - скасування обмежень по критерію кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку;
   
   - зниження ставки єдиного податку для 5 та 6 груп з 7% і 10% до 5% і 7%;
   
   - запровадження електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування.
   
   щодо адміністрування податків:
   
   - спрощення порядку реєстрації платником ПДВ шляхом впровадження процедури в електронній формі;
   
   - запровадження підстави для проведення перевірок платників податків, які здійснюють діяльність на ринках, по місцю розташування як об’єкта, в інших місцях здійснення торгівлі (надання послуг), в тому числі надають послуги по перевезенню;
   
   інше:
   
   - врегулювання проблемних питань при здійсненні операцій з випуску іпотечних облігацій відповідно до соціальної ініціативи Президента України щодо зниження вартості іпотечних кредитів для населення за рахунок здешевлення банківських джерел фінансування.
   
   Закон № 5519-VI від 06.12.2012 р. надруковано у Голосі України від 03.01.2013 р. №1 та набрав чинності з 01.01.2013 р.
По материалам Держкомпідприємництво
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • 123
03.01.13 14:04

Запровадження підстави для проведення перевірок ... це як...?

Ответить
  • Аноним
03.01.13 14:39

Куда дели "спрощенну систему"?Здесь о ней есть: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf3511=44559 ,а в Законе №5519-VI уже нет?

Ответить
  • Iehbr
03.01.13 15:13

забезпечити збалансованість Державного бюджету - значит будут грабить. Забеспечивать писатели бздютжета должны были а не система обдирания. А сам бздютжет в 10 раз больше чем должен был быть.

Ответить
  • Vlastena
03.01.13 21:02

Не поняла. А в каком месте говорится, что " – встановлення, що реєстр виданих та отриманих податкових накладних, є невід’ємною частиною податкової звітності з податку на додану вартість;" в каком пункте упомянутого закона это есть? Подскажите кто обнаружил

Ответить
  • Koty
03.01.13 21:07

"надруковано у Голосі України від 03.01.2013 р. №1 та набрав чинності з 01.01.2013 р."- как всегда на позавчера,,,,,

Ответить
  • Елена
03.01.13 22:25

Кто-нибудь знает куда пропали изменения по единому налогу

Ответить
  • Олег
03.01.13 22:28

это закон не относительно "работы ГНС", а относительно "новых проблем у бухгалтеров". и про то, что законы вступают в силу не ранее дня опубликования, и про то, что нарушены положения о сроках внесения изменений в правила налогообложения Госпредпринимательства, конечно, не знает.

Ответить
  • Маша-ша
03.01.13 23:01

"спрощення порядку реєстрації платником ПДВ шляхом впровадження процедури в електронній формі" - интересно, как это будет работать. В нашей налоговой проблема с регистрацией. Моему директору прямо сказали, что у них указание: сначала дважды отказ, а потом, если все нормально - регистрируют. Вот и бегают мои знакомые бухгалтера, по три раза сдавая заявления в надежде получить вожделенную синенькую бумажку. К тому же, к заявлению нужно прикрепить оригинал банковской выписки в подтверджение полученных доходов. Жду-не дождусь нового сервиса.

Ответить
  • П
03.01.13 23:12

Vlastena. Я тоже ни про реестр, ни про единщиков 2-й нруппы не обнаружила, перейдя по этой ссылке. Может где-то есть другая редакция.

Ответить
  • Леночка-припевочка
03.01.13 23:12

А вот это хреново! " - запровадження підстави для проведення перевірок платників податків, які здійснюють діяльність на ринках, по місцю розташування як об’єкта, в інших місцях здійснення торгівлі (надання послуг), в тому числі надають послуги по перевезенню;"...т.е. не только СВОЯ гни сможет проверять...но и та, где находится объект!

Ответить
  • Галка
03.01.13 23:21

Извините, а как это могут воплотить квартальные плательщики НДС: реєстр виданих та отриманих податкових накладних, є невід’ємною частиною податкової звітності з податку на додану вартість С них ведь требуют реестры помесячно. Декларация сдается до 10 февраля за 4 квартал, а последний реестр за декабрь - до 20 января. Как можно сделать его неотъемлемой частью? Вот ведь как хочется штрафовать за малейшие ошибки в реестре, как за декларацию - что не думают о возможности исполнения их дебильных законов!

Ответить
  • Галя
03.01.13 23:41

це якийсь не правильний коментар до закону - певно писався ще по проекту. В законі такого немає.Текст закону тут http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/5519-vi

Ответить
  • Анна
04.01.13 00:12

про единый надо читать в ЗУ 5503, есть ещё 5518 оба вчерашние

Ответить
  • ПротиЯник
04.01.13 00:15

Да, изменений по поводу годовой отчётности вместо квартальной для единщиков 2-й группы нет в этом Законе. Это факт. Автору статьи опять двойка. Зато опять ввели "временно" (пока на 5 лет) с 01.01.13г. "сбор на винаградарство" - 1,5% от оборота в т.ч. и при реализации пива (кстати единщиков это тоже касается). То есть опять платить виноградарство и сдавать отчёт (за первую несдачу в году - 170грн., а за последующие - 1020грн.). "Життя покращуєтьс вже сьогодні!". Сцукі та й годі, "рехворрматоры" хреновы, больше ничего не скажешь.

Ответить
  • Ольга
04.01.13 01:41

А от висновок : "– встановлення, що реєстр виданих та отриманих податкових накладних, є невід’ємною частиною податкової звітності з податку на додану вартість;" - це вже занадто! Цікаво, той, хто писав цю статтю- коментар, у який закон дивився??? Особисто я пам'ятаю, що подібна норма була у проекті 11285. Вона звучала так: "11.Друге речення абзацу першого пункту 201.15 статті 201 викласти у такій редакції: “Платник податку веде реєстр виданих та отриманих податкових накладних, який є складовою податкової декларації, в електронному вигляді, у якому зазначаються порядковий номер податкової накладної, дата її виписки (отримання), загальна сума постачання та сума нарахованого податку, а також реєстраційний номер платника податку — продавця, який видав податкову накладну такому платнику податку”." Але це був проект іще до 2-го читання - а саме там і багато чого не пройшло. У тому числі і ця норма стосовно реєстрів. Так що ця стаття-коментарчик - іще ТА (ТОЙ) !!!

Ответить
  • Бух
04.01.13 01:54

Як достали ці законотворці, вже не знають як викручуватися... Наприклад щодо новини на сайті МЮУ: http://www.minjust.gov.ua/news/42687 Закон діє з 01.01.13 але опублікуюмо ми піздніще і так далі, ну просто якісь барани... Як так можливо? За таке треба на кілок їх всих посадить!!!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям