Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.01.13
1083 6 Печатать

Горизонтальный мониторинг: эксперимент вскоре превратится в постоянный сервис

   «Горизонтальний моніторинг» незабаром перетвориться з експерименту на постійно діючий податковий сервіс для великих платників податків. Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України розміщено на веб-порталі Податкової служби для обговорення та пропозицій.
   
   Новий сервіс передбачає оперативне реагування органів ДПСУ на проблеми великого бізнесу, заміну існуючих процедур аудиту на поточний моніторинг їх діяльності. Податкова за згодою платника опрацьовуватиме інформацію про його фінансові операції та відразу вказуватиме на можливі ризикові розрахунки та операції, а також на сумнівних контрагентів, які їх здійснюють. Платник сам вирішуватиме: продовжувати бізнесові стосунки з цим партнером чи ні.
   
   Протягом минулого року на базі п’яти великих підприємств було проведено пілотний експеримент, який підтвердив зацікавленість бізнесу у такому сервісі. Своє бажання взяти участь в експерименті виявило чимало компаній.
   
   З огляду на результативність проведеного експерименту та враховуючи побажання бізнесу, ДПСУ розроблено проект постанови Кабінету Міністрів, яка затвердить порядок запровадження «горизонтального моніторингу».
   
   Для всебічного і повного аналізу та врахування усіх спірних моментів проект документу розміщено на веб-порталі ДПС України (www.sts.gov.ua) для громадського обговорення.
   
   Зауваження та пропозиції до проекту можна надсилати впродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту постанови поштою на адресу ДПСУ: 04655 МСП, м. Київ -53, Львівська площа,8 та на адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 та електронну – mail@dkrp.gov.ua.
   
   Довідково: Вперше метод «горизонтального моніторингу» був використаний у Нідерландах у 2005 році. Після успішної апробації цей досвід запозичений ще кількома європейськими країнами – Німеччиною, Австрією, Словенією тощо.
   
   ***
   
   Нагадаємо, що Указом Президента України від №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
По материалам Прес-служба ДПС України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • новичок
15.01.13 21:24

Вперше метод «горизонтального моніторингу» був використаний у Нідерландах у 2005 році. Після успішної апробації цей досвід запозичений ще кількома європейськими країнами – Німеччиною, Австрією, Словенією тощо. .....Как высоко мы забрались! УМНЫЕ....

Ответить
  • офигевшая
15.01.13 22:11

"а також на сумнівних контрагентів, які їх здійснюють. Платник сам вирішуватиме: продовжувати бізнесові стосунки з цим партнером чи ні." Тобто не буде зазіхань на ПК по таким партнерам? Тобі "підкажуть" не працювати з поганим дядькою і усе?

Ответить
  • Galina2007
15.01.13 22:37

"Протягом минулого року на базі п’яти великих підприємств було проведено пілотний експеримент"....И кто же эти пять "счастливчиков"???????

Ответить
  • ИринаМ
15.01.13 23:36

новичок 16.01.2013 08:24:14 Вперше метод «горизонтального моніторингу» був використаний у Нідерландах у 2005 році. Після успішної апробації цей досвід запозичений ще кількома європейськими країнами – Німеччиною, Австрією, Словенією тощо. .....Как высоко мы забрались! УМНЫЕ.... ================================================================================================================== Это лучше, если бы равнялись на какие-то африканские страны, ото уже катастрофа!!!

Ответить
  • ИринаМ
15.01.13 23:37

Хотя оно все и так катастрофа

Ответить
  • Алиса
16.01.13 00:42

А что ,думаю для таких фирм как Проктер энд Гэмбел или Кока-кола это не страшно-там не особенно скроешь поставщиков и если им не подходит-их это не испугает,да и покупатели их тоже не волнуют-у них ведь продажа.Ну а фирмы купи-продай,небольшие где не так много операций,где конфиденциальность одна из обязательных составляющих бизнеса-тем их мониторинг совсем не нужен.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям