Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.01.13
1088 5 Печатать

Для получения свидетельства «упрощенца» не нужно справок, разрешений и договоров

   При подачі суб’єктами господарювання – фізичними особами заяв про застосування спрощеної системи оподаткування не передбачено законодавством подання інших документів (довідок, дозволів, договорів, тощо).
   
   Таким чином, платник податків, який бажає обрати або перейти на спрощену систему оподаткування чи внести зміни до свідоцтва платника єдиного податку має подати до органів ДПС лише відповідну заяву.
   
   Свідоцтво платника єдиного податку видається органом державної податкової служби безкоштовно протягом 10 календарних днів з дня подання суб’єктом господарювання заяви.
   
   Разом з тим, зазначаємо, що для новостворених платників, які обирають спрощену систему оподаткування, свідоцтво видається у день отримання органом ДПС заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування.
   
    Крім того, звертаємо увагу, що термін сплати авансових платежів для платників 1 та 2 групи за січень закінчується 20 січня 2013 року, при цьому для даної категорії підприємців ставка єдиного податку становить в межах від 1% до 10% (перша група) та в межах від 1% до 20% (друга група) мінімальної заробітної плати.
   
   Зокрема наголошуємо, що з 1 січня 2013 року розмір мінімальної заробітної плати становить 1147 грн.
   
    ***
   
   Нагадаємо, що Указом Президента України від №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
По материалам Прес-служба ДПС України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Мила
15.01.13 23:18

Для 4-ой группы (юр. лица) авансовые ежемесячные платежи предусмотрены? В налоговой сказали, что их никто не отменял.

Ответить
  • acc
15.01.13 23:38

294.1. Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої групи є календарний рік. Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку другої - шостої груп є календарний квартал 296.3. Платники єдиного податку другої - шостої груп подають до органу державної податкової служби податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду. 295.3. Платники єдиного податку третьої - шостої груп сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Ответить
  • ппп
16.01.13 04:19

Брешут, платить ежемесячно не обязаны, но мы платим например добровольно, так удобней рассчитались и все, а за квартал может набежать, а денег нет.

Ответить
  • Ирина
16.01.13 04:54

А вот мне очень интересно для улучшения работы с налогоплательщиками в налоговых инфекциях только в Николаеве решётками от посетителей отгородились или по всей Украине тренируются-испражняются и к налогоплательщику, ожидающему и скулящему под этой самой решеткой выходит инспектор через 50 минут - за 10 минут до объеда?

Ответить
  • колишній
17.01.13 01:05

У Луцьку загратувались, але булками ворушать швидше - до 10 хв., якщо самі викликали...

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям