Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.01.13
1647 4 Печатать

Новый порядок заполнения справки по ф. 4-ОПП

   Адвокати не можуть бути підприємцями у межах своєї професійної діяльності, приватні нотаріуси – взагалі
   
   Державна податкова служба у м. Києві доводить до відома, що фізична особа, яка здійснює незалежну адвокатську діяльність, не може бути підприємцем у межах такої адвокатської діяльності. При цьому законодавством не заборонено фізичній особі, яка здійснює незалежну адвокатську діяльність, бути підприємцем та здійснювати іншу підприємницьку діяльність, не заборонену законом. Про це йдеться в узагальнюючій податковій консультації ДПС України, затвердженій наказом від 24.12.2012 № 1185 щодо деяких питань оподаткування фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність (приватних нотаріусів, адвокатів).
   
   Відповідно до пункту 6.9 розділу VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, взяття на облік фізичних осіб, які не є підприємцями та здійснюють незалежну професійну діяльність, здійснюється за місцем постійного проживання на підставі поданих такою особою документів, визначених підпунктом 6.9.1 пункту 6.9 розділу VI Порядку обліку.
   
   Після взяття на облік таким особам видається, або направляється довідка за формою 4-ОПП, у якій перед прізвищем, ім’ям та по-батькові обов’язково вказується вид професійної діяльності, наприклад, «Приватний нотаріус», «Адвокат».
   
   Якщо фізособа зареєстрована як підприємець та при цьому здійснює незалежну професійну діяльність, така особа обліковується в органах податкової служби як фізична особа – підприємець.
   
   Поряд з цим, відповідно до статті 3 Закону України «Про нотаріат» нотаріус не може займатися підприємницькою діяльністю, тобто не може бути фізичною особою – підприємцем.
   
   Нагадаємо, вказану узагальнюючу податкову консультацію (наказ ДПС України від 24.12.2012 № 1185) розміщено на веб-порталі Державної податкової служби України у рубриці «Податкове законодавство», підрубриці «Накази».
По материалам Державна податкова служба у м. Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Маша
21.01.13 21:35

как всегда бред. 4-опп уже отменили

Ответить
  • Евгения
21.01.13 22:46

Маша, для всех отменили, а вот для тех, кто "займається незалежною професійною діяльністю" оставили

Ответить
  • Алла
21.01.13 22:46

для адвокатов и нотариусов 4 -ОПП не отменили!

Ответить
  • Legist
22.01.13 04:17

Отменили только для тех кто внесен в реестр

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям