Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.01.13
2788 12 Печатать

Обзор вопросов и ответов из Единой базы налоговых знаний (sts.gov.ua)

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   - Яка застосовується відповідальність до податкового агента у разі подання ним уточнюючого податкового розрахунку за ф. N 1ДФ, якщо виявлена помилка не впливає на показники, які зазначені у графах 3, 3а, 4 та 4а, зокрема, уточнюються реквізити підприємства, вносяться зміни до номеру облікової картки найманого працівника, ознаки доходу?
   

   Коротка відповідь:
   
   Враховуючи те, що помилка, яка виявлена платником податку, не впливає на показники, які зазначені у графах 3, 3а, 4 та 4а податковому розрахунку за ф. N 1ДФ, зокрема, вносяться зміни до номеру облікової картки найманого працівника або змінюється ознака доходу, або до реквізитів підприємства, то до податкового агента застосовується відповідальність у вигляді штрафу в розмірах, які передбачені п. 119.2 ПКУ.
   
   - Чи необхідно СГ (в т. ч. новоствореному), який не здійснював викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів та не планує мати об'єктів обчислення екологічним податком у звітному році, подавати до органу ДПС заяву про відсутність у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку?
   
   Коротка відповідь:
   
   ПКУ не передбачено подання до органу ДПС у звітному році заяви про відсутність об'єкта обчислення екологічного податку суб'єктом господарювання (в тому числі новоствореним), який не здійснював викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів, та з початку звітного року не планує мати об'єктів обчислення екологічного податку.
   
   - Хто є платником екологічного податку за викиди стаціонарними джерелами забруднення якщо СГ орендує нежитлове (житлове) приміщення в будівлі з автономною системою опалення (котел), яка належить іншому СГ або ФО не СГ?
   
   Коротка відповідь:
   
   У разі утворення забруднюючих речовин, що викидаються в атмосферне повітря при згоранні палива (газу, мазуту тощо), яке використовується для роботи автономної системи опалення (котла), платником екологічного податку за викиди стаціонарними джерелами забруднення є суб’єкт господарювання (орендодавець - юридична особа або фізична особа – підприємець) - власник автономної системи опалення (котла), яка використовується для опалення будівлі, в тому числі коли в одній будівлі знаходяться декілька орендарів.
   
   Фізична особа, яка не є суб’єктом господарювання (орендодавець) - власник автономної системи опалення (котла), що використовується для опалення будівлі, що здається нею в оренду одному або декільком суб’єктам господарювання, не є платником екологічного податку. При цьому, суб’єкти господарювання - орендарі будівлі або приміщень будівлі, не є платниками екологічного податку за викиди стаціонарними джерелами забруднення, крім випадків, коли ними укладені договори на придбання (постачання) палива для цих джерел забруднення.
   
   - В яких випадках платнику ПДВ необхідно надавати до органу ДПС оригінали ВМД при поданні податкової звітності?
   
   Коротка відповідь:
   
   Якщо в сумах податку, задекларованих до бюджетного відшкодування, частково або повністю містяться суми податку, сплачені платником при здійсненні експортних/імпортних операцій, то такий платник податку при поданні до органу ДПС податкової звітності з ПДВ повинен додати оригінали митних декларацій. При цьому, якщо митне оформлення товарів, вивезених за межі митної території України, здійснювалося з використанням електронної митної декларації, то така електронна митна декларація до органу ДПС надається митним органом.
   
   - Чи повинен платник ПДВ при визначенні бази оподаткування операцій з постачання ввезених товарів на митній території України враховувати зменшення (збільшення) їх митної вартості митним органом?
   
   Коротка відповідь:
   
   У разі якщо на підставі рішення митного органу зменшено (збільшено) суму ПДВ, що сплачена платником податку при імпорті товарів та задекларована в митній декларації, то при подальшому постачанні зазначених товарів на митній території України база оподаткування визначається з урахуванням такого зменшення (збільшення), але не нижче їх митної вартості.
   
   - В які строки повинні подавати податкову декларацію платника ЄП – ФОП платники ЄП другої групи за звітні періоди 2013 року?
   
   Коротка відповідь:
   
   Фізична особа – підприємець - платник єдиного податку другої групи, обсяг доходу якої протягом року не перевищує 1 000 000 гривень або яка самостійно не приймала рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку третьої або п’ятої групи, повинна подати податкову декларацію платника єдиного податку протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.
   
   У разі перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного у п.291.4 ПКУ, або самостійного прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку третьої або п’ятої групи, платники єдиного податку другої групи подають до органу ДПС податкову декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, тобто протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
   
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • сегодня
27.01.13 22:50

Нет ну капец по поводу первой консультации, везде пишут по разному то применяют 510,00 грн то не применяют, в ГНИ звоню говорят если показатель подоходного налога не меняется, то и штрафов нет, я НЕ ПОНИМАЮ .......

Ответить
  • светлана
28.01.13 00:00

Ответ на первый вопрос добивает полностью. 1 ДФ как минное поле , ошибаться НЕЗЯЯЯЯЯЯ!!!!

Ответить
  • ***
28.01.13 00:06

Для сегодня Вы напишите официальный запрос в Вашу ГНИ. И пользуйтесь личной консультацией.

Ответить
  • Zefir
28.01.13 00:52

Ответ на второй вопрос добил полностью" ПКУ не передбачено подання до органу ДПС "!!! п.250.9 ст250. Якщо платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний орган державної податкової служби за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати податкові декларації відповідно до цієї статті Кодексу. При комплексной проверке мы попали под эту статью, потому что отправили уведомление простым письмом, письмо, надо полагать, потерялось, не помогли копия и реестр исходящей документации ,заплатили штраф ни за что

Ответить
  • Бюгюльмэ - Zefir
28.01.13 02:53

А что, собственно, Вас добило? Всё правильно, "платник податку" - это предприятие, которое когда-либо уже засветилось в качестве плательщика данного налога (а также в прошлом - збору за забруднення). Никогда не платил такого налога - значит ты не являешься плательщиком данного налога, следовательно, не нужно и извещать об отсутствии объекта налогообложения. А то, что Вы послали это уведомление простым письмом - это Ваша ошибка, в отношениях с налоговой нужно каждый чих документировать надлежащим образом.

Ответить
  • ИринаМ
28.01.13 03:35

Сегодня, ст. 119.2 гласит об ошибках в налоговой отчетности в части сумм доходов начисленных и сумм удержанного с них налогов - вот за это 510 грн штраф, все другие сиправления не могут быть причиной начисления этого штрафа

Ответить
  • Ника
28.01.13 04:53

ИринаМ! Однако везде во всех консультациях в бух.изданиях пишут о том, что при любой ошибке и подаче уточняющего расчёта по 1ДФ при самостоятельно выявленной ошибке штраф 510грн Такого кошмара ещё никогда не было. Каждый имеет право на ошибку и на её исправление. А, то что ошибка не влияет на показатели начисления НДФЛ и Бюджет ни в коем разе не страдает, это просто нет таких слов что бы выразить своё возмущение. Просто беззаконие и бандитизм. И главное никто не добивается исправления этого беззакония по 1ДФ. Получается, что по 1ДФ вообще нет смысла подавать какие то уточняющие расчёты и исправлять ошибки. Попался, так уже попался. А не попался, вообще очень хорошо.

Ответить
  • Жанетка
28.01.13 05:04

капец в другом- бухгалтерским учетом некогда заниматься, да и он никого сейчас не интересует, токи налоговым учетом. Скоро бухгалтеров переименуют в налоггалтер

Ответить
  • buhelenag
28.01.13 08:28

Касательно первого вопроса. Уточняющие расчеты подавали неоднократно в течение всего 2012 года. Также прошли документальную проверку, по результатам которой подавали уточняющие отчеты по 1ДФ за 2011г. Но штрафы не платили. На вопрос, почему нам не начислили штрафы, ведь во всех консультациях пишут о том, что при подаче уточняющего расчёта по 1ДФ при самостоятельно выявленной ошибке штраф 510грн., инспектор отдела проверок ответила, что у них есть разъяснения на местах не штрафовать за подачу уточняющего расчёта по 1ДФ.

Ответить
  • Сигитариус
28.01.13 10:01

До п... кодекса 1ДФ никого не интересовали при проверке, зато сейчас с таким бандитским подходом к штрафованию- целина для возделования.

Ответить
  • Zefir
30.01.13 02:58

Бюгюльмэ Слово "добило" взято по аналогии из первого коммента, а удивляют такие ответы , как Ваш, интересно , где в кодексе написано""платник податку" - это предприятие, которое когда-либо уже засветилось в качестве плательщика данного налога (а также в прошлом - збору за забруднення). Никогда не платил такого налога - значит ты не являешься плательщиком данного налога, следовательно, не нужно и извещать об отсутствии объекта налогообложения.?? Эта Ваша личная трактовка совпадает с трактовкой налоговой на местах, и тут же противоречит себе:ведь мы никогда не платили экологический налог, значит и подавать уведомление не должныи, возмутило меня именно то, что плательщиков экологического налога в его истинном понимании приравняли ко всем субъектам хозяйствования- плательщикам сбора за загрязнение когда-то

Ответить
  • Марина
28.02.13 02:37

для buhelenag. А нас оштрафовали за уточненку по 1ДФ, сославшись на преусловутій п. 119.2 . Мол штрафуем за любіе ошибки

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям