Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.01.13
1088 1 Печатать

Миндоходов: Исключение акцизных марок из бланков строгой отчетности приведет к росту фальсификата

   Однією з умов запобігання незаконному обігу марок акцизного податку є їх належність до бланків суворої звітності. Марки підтверджують сплату акцизного податку, легальність ввезення та реалізації на території України алкоголю та тютюну. Виключення їх з переліку цих документів, як пропонує Мін’юст, призведе до розширення тіньового ринку, - вважають фахівці Міністерства доходів і зборів України.
   
   Існує певний порядок використання бланків суворої звітності. Кожний бланк містить серію та номер, що дозволяє уникати їх дублювання. Крім того, списуються бланки згідно із затвердженою формою, в якій також зазначаються ці дані. Такий порядок унеможливлює виготовлення підроблених документів, у даному випадку – акцизних марок.
   
   На сьогодні підпільне виробництво алкоголю та тютюну досить широко використовується серед податкових злочинців. Фальсифікат, який пропонується споживачам, практично у всіх випадках загрожує життю покупців. Так, наприклад, в рамках операції „Акциз”, яка розпочалася з грудня минулого року, вже припинено діяльність 19 незаконних виробництв підакцизних товарів. До Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію щодо вчинення 151 кримінального правопорушення, пов’язаного з незаконним виробництвом та обігом підакцизних товарів, вилучено підакцизних товарів на загальну суму 42,9 млн. гривень.
   
   Відміна бланків акцизних марок як документів суворої звітності призведе до зростання таких правопорушень у кілька разів.
   
   У той же час аналітики Міндоходів підтримують ініціативу Міністерства юстиції щодо скасування вимог суворої звітності для свідоцтва платника єдиного податку та торгового патенту. Це сприятиме підвищенню якості податкового сервісу, спростить процедури адміністрування податків та зменшить витрати часу платниками податків на отримання цих дозвільних документів. Крім того, такі нововведення сприятимуть підвищенню показників України у рейтингу Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації „Ведення бізнесу”.
По материалам Прес-служба ДПС України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ****
31.01.13 22:18

Конкуренции боитесь?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям