Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.02.13
823 0 Печатать

Налоговые агенты заполняют справку о доходах ФЛ в произвольной форме, но с указанием обязательных данных

   Окремі фізичні особи мають право та можуть скористатися податковою знижкою. Крім декларації про майновий стан і доходи, на вимогу органу державної податкової служби, така особа повинна надати також довідку про отримані у звітному році доходи.
   
   Для цього особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані надати платнику податку відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих соціальних податкових пільг та суму утриманого податку.
   
   Водночас, варто зазначити, що затвердженої форми довідки про доходи, яку повинні надавати податкові агенти на вимогу платника податків, не передбачено. Тому така довідка надається у довільній формі. В ній, крім загальної інформації про фізичну особу (ПІБ, реєстраційний номер облікової картки, період роботи), обов’язково зазначається наступна інформація:
   
   - сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою);
   - розмір та сума податкової соціальної пільги;
   - сума нарахованого та утриманого єдиного соціального внеску;
   - сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб.
   
   Нагадуємо, підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (ст.166 Податкового кодексу України).
   
   Питання забезпечення виконання податкових обов’язків висвітлене в ст. 176 Податкового кодексу України.
По материалам ДПС України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям