Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.03.13
1501 4 Печатать

ЕСВ и сбор за первую регистрацию транспортного средства увеличивают первичную стоимость автомобиля

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Коли підприємство або фізособа придбаває новеньку автівку, то вони стають платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу, який сплачується перед проведенням такої реєстрації. Також дані особи є платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, що з 2011 року вже прирівнялося до поняття "платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі - ЄСВ) згідно з п. 3 р. VIII Закону N 2464-VI від 08.07.2010 р.
   
   Розмір збору на обов'язкове державне пенсійне страхування (тобто ЄСВ) залежить від вартості легкового автомобіля, яка прив’язується до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (далі - ПМ):
   
   - 3% - якщо вартість не перевищує 165 ПМ;
   
   - 4% - якщо вартість перевищує 165, але не перевищує 290 ПМ;
   
   - 5% - якщо вартість перевищує 290 ПМ.
   
   Будьте уважні, органи державтоінспекції здійснюють реєстрацію лише за умови оплати ЄСВ, що підтверджується документом про сплату.
   
   Після понесення витрат на сплату вище перелічених зборів у платників цілком справедливо виникає питання: "А чи можна включити до первісної вартості такого об’єкта ОЗ, як транспортний засіб, витрати на сплату ЄСВ та збору за першу реєстрацію?"
   
   Податківці кажуть, що можна, оскільки сплата ЄСВ, а також збору за першу реєстрацію є обов’язковими для проведення реєстрації транспортного засобу.
   
   ----------------------
   
   За інформацією з Єдиної бази податкових знань
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Хмель
03.03.13 22:31

"Податківці кажуть, що можна...", а нужно, чего их амотизировать?...

Ответить
  • Михаил
03.03.13 23:25

146.5. Первісна вартість об'єкта основних засобів складається з таких витрат: суми, що сплачуються постачальникам активів та підрядникам за виконання будівельно-монтажних робіт (без непрямих податків); реєстраційні збори, державне мито та аналогічні платежі, що здійснюються у зв'язку з придбанням/отриманням прав на об'єкт основних засобів; суми ввізного мита; суми непрямих податків у зв'язку з придбанням (створенням) основних засобів (якщо вони не відшкодовуються платнику); витрати на страхування ризиків доставки основних засобів; витрати на транспортування, установлення, монтаж, налагодження основних засобів; фінансові витрати, включення яких до собівартості кваліфікаційних активів передбачено положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку; інші витрати, безпосередньо пов'язані з доведенням основних засобів до стану, в якому вони придатні для використання із запланованою метою.

Ответить
  • Хмель
04.03.13 01:35

по ст. 138.10.4. до інших операц. витрат відносяться податки та збори зазначені в ст. 9 ПКУ, збір за першу реєстрацію там зазначений, навіщо амортизувати те що можна не амортизувати?

Ответить
  • МЛ
04.03.13 02:08

Хмель, полностью с Вами согласна

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям