Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.03.13
1527 1 Печатать

Ответственность за неправомерное применение налоговой социальной льготы несет налогоплательщик

   Нагадаємо, податкова соціальна пільга може надаватися платнику податку на доходи фізичних осіб виключно за одним місцем нарахування (виплати) заробітної плати. Якщо платник податку подав заяви про застосування ПСП у кілька місць отримання доходу, такий платник втрачає право на її отримання.
   
   Таке право втрачається за всіма місцями отримання доходу починаючи з місяця, в якому встановлено порушення порядку застосування ПСП, та закінчуючи місяцем поновлення права на пільгу. Для того, щоб відновити право на пільгу, платнику необхідно подати заяву про відмову від пільги всім роботодавцям, яким раніше подавалися заяви про застосування ПСП. У заяві зазначається місяць, коли відбулося таке порушення.
   
   На цій підставі кожний роботодавець нараховує і утримує відповідну суму недоплати податку та штраф у розмірі 100% суми цієї недоплати за рахунок найближчої виплати доходу такому платнику податку. Якщо сума такої виплати недостатня, податок утримується за рахунок наступних виплат до повного погашення суми такої недоплати.
   
   У разі якщо суми недоплати та/або штрафу не були утримані податковим агентом за рахунок доходу платника податку, такі суми включаються до річної податкової декларації такого платника податку. При цьому право на застосування ПСП відновиться з податкового місяця, що настає за місяцем, в якому сума такої недоплати та штраф повністю погашаються (п.п.169.2.4 п.169.2 ст.169 Податкового кодексу України).
По материалам ДПС України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталія
07.03.13 05:34

Напомнили Дякую за інформацію

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям