Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.03.13
1194 5 Печатать

Условием для возврата ошибочно уплаченных сумм денежного обязательства является представление налогоплательщиком заявления

   Якщо платник податку помилково або надміру сплатив кошти до бюджету, він може повернути сплачену суму податкового зобов’язання. Також за рахунок цих коштів платник може погасити грошове зобов’язання (податковий борг) з інших платежів.
   
   Для повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошового зобов’язання, платнику податків необхідно подати відповідну заяву. Заява складається у довільній формі та подається платником до органу ДПС за місцем реєстрації протягом 1095 днів від дня виникнення такої переплати. В заяві платник податків обов’язково зазначає напрям перерахування коштів, що повертаються, наприклад на поточний рахунок платника податку в банку; на погашення грошового зобов’язання (податкового боргу) з інших платежів; повернення готівковими коштами за чеком у разі відсутності у платника рахунку в банку.
   
   Водночас, заява не подається для повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку на доходи фізичних осіб. Суми ПДФО розраховуються органом державної податкової служби на підставі поданої платником податкової декларації за звітний календарний рік шляхом проведення перерахунку за загальним річним оподатковуваним доходом платника податку.
   
   За платежами, належними державному бюджету, орган державної податкової служби готує висновок про повернення сум коштів з відповідного бюджету. Висновок подається для виконання відповідному територіальному органові, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів. На підставі отриманого висновку протягом п’яти робочих днів здійснюється повернення помилково сплачених грошових зобов’язань платникам податків.
   
   Нагадаємо, що помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання підлягають поверненню платнику податків відповідно до ст.43 Податкового кодексу України та ст.301 Митного кодексу України, крім випадків наявності у такого платника податкового боргу.
   
   У разі наявності у платника податкового боргу, повернення помилково або надміру сплаченої суми грошового зобов’язання проводиться лише після повного погашення такого податкового боргу платником податків (п.43.2 ст.43 ПКУ).
По материалам ДПС України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталья
24.03.13 20:35

Да, должні та не отдають. З 31 січня 2012р. заява подана, а воз и ныне там.

Ответить
  • Алекс
24.03.13 22:40

ПФУ вообще обнаглел переплату в ПФУ не возвращает и не засчитывает в счет уплаты ЕСВ. Мол, возвратим лишь при ликвидации предприятия. Обнаглели, писал об этом на страничку Азарова в Фейсбуке - толку НОЛЬ!!!!

Ответить
  • Вела
25.03.13 05:13

Да мне в налоговой тоже сказали,чтоб заявление по переплате на зачисление на другой счёт даже не писала, сказали может быть во втором полугодии что-то решится.... ждите.... По ПФУ тоже финансы не засчитывают в счёт уплаты ЕСВ.... Зато 4 письма на проверки прислали: 2- с налоговой полиции , 2- с налоговой администрации.... Как дальше работать-если надо проверки обслуживать .................

Ответить
  • 5146
25.03.13 13:57

сказали на базаре шо доллар ростет и семечки дорожать начали, иу не тупим! дружненько пишем письмом рекомендованным с увидомлением заявы,приходим по официальному ж приглошению к начальникам и начиаем торги. от переплат не кто не застрахован но их необходимо минимезировать , ибо это один из возможных резервов / зацепок давайте волков не будим бояться!

Ответить
  • люся
26.03.13 03:58

ФЛП+ОС при пепеплате НДФЛ заявление не подает?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям