Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.03.13
1503 7 Печатать

Трудоустройство иностранца "влетит в копеечку"

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Зменшити потік іноземців та осіб без громадянства, що приїжджають до України з метою працевлаштування, вирішили депутати від всеукраїнського об'єднання "Свобода", надавши на розгляд Верховної Ради законопроект N 2620.
   
   Автори проекту пропонують доповнити ЗУ "Про зайнятість населення" (N 5067-VI від 05.07.2012 р.), а саме - встановити плату за видачу дозволу на застосування праці вищезазначених осіб в залежності від виду професій згідно із затвердженим законодавством класифікатором. Так, за видачу дозволу на особу, яка виконує роботу високої кваліфікації, плата має бути не менше двадцятикратного розміру МЗП, середньої – не менше десятикратного розміру МЗП, а низької – не менше двократного розмірі МЗП. Отже, при діючому в даний час розмірі МЗП в 1147 грн, за дозвіл доведеться заплатити не менше 22940 грн, та, відповідно, 11470 і 2294 грн.
   
   Окрему плату планують встановити за видачу дозволу на застосування праці іноземця та особи без громадянства, яка здійснює діяльність у сфері спорту (професійні спортсмени). Купуючи до збірної України футболіста, необхідно буде "відстебнути" не менше ніж 40 МЗП (взагалі-то, у проекті мова йде про сорокакратний розмір з/п, встановленої законом, але думаємо, що мова йде все ж таки про МЗП). Наскільки налякає сума у 45880 грн тих, хто бажає залучити до своєї команди висококласного іноземного спортсмена, важко передбачити, але, на наш погляд, при відсутності професіоналів на батьківщині та за наявності бажання досягти високих результатів, подібні витрати все-таки будуть мати місце.
   
   Зауважимо, що на даний час видача дозволів на використання праці іноземців та осіб без громадянства, продовження строку їх дії та анулювання здійснюється відповідно до постанови КМУ N 322 від 08.04.2009 р. Відповідно до цього документа за розгляд заяви про надання дозволу на використання праці іноземця та продовження строку його дії роботодавець має заплатити не менше 4 МЗП (4588 грн).
   
   Залишається незрозумілим один момент – плату за видачу дозволу пропонують ввести замість плати за розгляд заяви, чи планують зобов’язати сплачувати ці обидві суми? Зачекаємо розгляду проекту у Верховній Раді – за умови його прийняття, ситуація повинна прояснитися.
   
   ------------------------
   
   Проект Закону України "Про внесення змін до статті 42 Закону України "Про зайнятість населення" (щодо плати за видачу роботодавцям дозволів на використання праці іноземців та осіб без громадянства на тимчасове працевлаштування)" (N 2620 від 22.03.2013 р.)
   

   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • противный
27.03.13 03:07

Уже "Свобода" хочет пирога.

Ответить
  • вс
27.03.13 03:28

" Купуючи до збірної України футболіста" Бред сморозили . В сборную игроков не покупают.

Ответить
  • Ната Ли
27.03.13 03:43

т.е. если нужен умный и образованный специалист - значит отстегните 50 тыс, зато если нужен человек лопатой работать - за него 2,5 тыс... Созданы все условия для привлечения квалифицированных работников?

Ответить
  • ИринаМ
27.03.13 04:44

та кому эта Украина будет нужна? при таких раскладах проще сделать фиктивный брак и вообще ничего не платить

Ответить
  • тамарис
27.03.13 09:43

правильно. своих умных полно.

Ответить
  • Настя
27.03.13 23:24

У нас директор иностранец. С таким трудом его устроили , заплатили юристам, чтобы они ему все документы оформили, разрешение на трудоустройство, прописку ему организовали и всё остальное. Дядька ну очень умный, за год так фирму поднял, зарплаты у всех выросли (между прочим зарплаты белые, так что и в казну нехило капает), расширяемся. Только он уже на грани того, чтобы свалить отсюда восвояси, потому что такого беспредела, как в Украине, он еще нигде не видал. Дурные законы, жуткая бюрократия, охамевшие чиновники. Так что, ребята, финансовые барьеры для хороших специалистов можете не выстраивать, мы им и так нахрен не нужны.

Ответить
  • Манагер
28.03.13 08:50

фиктивный брак не поможет, два года надо ждать на вид на жительство. да и тогда не смогут отправлять валюту заграницу - инстранцы не хранят свои деньги в наших банках. так что брак не выход.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям