Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.03.13
1011 0 Печатать

«Упрощенцы», которым аннулировано свидетельство плательщика НДС, обязаны изменить ставки единого налога

   Юридичні особи, які здійснюють свою діяльність на спрощеній системі оподаткування, та при цьому є платниками ПДВ, сплачують єдиний податок за ставками 3 (для платників єдиного податку четвертої групи) та 5 відсотків (для платників єдиного податку шостої групи).
   
   У разі анулювання свідоцтва платника податку на додану вартість, суб’єкт господарювання зобов`язаний перейти на сплату єдиного податку за ставками 5 та 7 відсотків відповідно.
   
   Для цього необхідно подати відповідну заяву до органу податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, наступного за кварталом, у якому здійснено анулювання реєстрації платником ПДВ.
   
   У випадку, якщо платник самостійно не подав заяву та відповідно не перейшов на сплату єдиного податку за ставками 5 та 7 відсотків, свідоцтво платника єдиного податку анулюється за рішенням органу державної податкової служби на підставі акта перевірки .
   
   Нагадуємо, що заява подається за вибором платника податків в один із таких способів:
   
   - особисто платником або уповноваженою на це особою;
   
   - надсилається поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення;
   
   - засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.
   
   Порядок обрання, переходу на спрощену систему оподаткування або відмови від її застосування визначені ст. 298 Податкового кодексу України.
По материалам ДПС України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям