Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.04.13
1257 0 Печатать

Особенности уплаты НДФЛ структурными подразделениями

   Лист Мінфіну від 13.11.2012 №31-08140-3-8/7532
   
   Мінфін пояснив особливості сплати структурними підрозділами підприємства податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
   
   Відповідно до підпункту 168.4.3 Податкового кодексу України суми податку на доходи за звітний період, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, перераховуються до місцевого бюджету за місцезнаходженням цього відокремленого підрозділу.
   
   Однак, якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО, то за нього усі обов’язки податкового агента виконує юрособа. При цьому ПДФО, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням цього підрозділу.
   
   Мінфін також нагадав, що з 01.07.2012 для дотримання вимог про сплату ПДФО відокремленими підрозділами від юросіб не вимагається внесення інформації про ці підрозділи до Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб — підприємців.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям