Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.04.13
1203 4 Печатать

Миндоходов поработает над повышением позиций Украины в рейтингах Всемирного банка

   Міністерством доходів і зборів затверджено план дій щодо підвищення показників України у рейтингах Світового банку – загальному рейтингу Doing Business та окремому рейтингу податкових систем Paying Taxes.
   
   Відповідне розпорядження підписав сьогодні Міністр доходів і зборів Олександр Клименко.
   
   Так, покращити умови ведення бізнесу в Україні планується за рахунок спрощення процедур започаткування власної справи. Зокрема, для реєстрації в якості платника податків не треба буде звертатися до податкової – всі необхідні відомості територіальним інспекціям надаватимуть державні реєстратори.
   
   Також плануються масштабні проекти запровадження нових IT-сервісів. Планом передбачається створення автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності», а також оприлюднення у відкритому доступі реєстру платників податків. Остання новація позбавить підприємців необхідності мати при собі свідоцтво про реєстрацію – вони зможуть за потреби замовити відповідний витяг через Інтернет.
   
   Зменшити податкове навантаження на бізнес допоможе оптимізація адміністрування єдиного соціального внеску, а також врегулювання питання авансових внесків податку на прибуток.
   
   Заплановано заходи щодо спрощення звітності. Так, сплачувати ЄСВ платники будуть раз на місяць, а не двічі, а звітувати про сплату податку на прибуток переважна більшість буде раз на рік, а не щоквартально.
   
   Експерти Міндоходів впевнені, що втілення зазначених новацій, по-перше, сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості України, і, по-друге, призведе до подальшого зростання позицій нашої країни у відповідних міжнародних рейтингах.
   
   Нагадаємо, Україна у рейтингу Світового банку Paying Taxes-2013 (щодо простоти оподаткування) зросла відразу на 18 пунктів, і піднялася зі 183 місця на 165-е. У загальному рейтингу Doing Business-2013 (щодо легкості ведення бізнесу) відбулося зростання на 15 позицій: з 152 місця до 137-го.
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Аноним
10.04.13 23:42

Єдине вікно подання електронної звітності - быстрей б уже, нет желания из-за этих отчетов платить за все: виндовс, ключи и неуклюжий и нерабочий медок. Только после внедрения этого - медок и иже с ним банкроты на второй день так, что нескоро это будет. *Зменшити податкове навантаження на бізнес допоможе оптимізація адміністрування єдиного соціального внеску, а також врегулювання питання авансових внесків податку на прибуток.* - общие слова без конкретили вообще *Заплановано заходи щодо спрощення звітності. Так, сплачувати ЄСВ платники будуть раз на місяць, а не двічі, а звітувати про сплату податку на прибуток переважна більшість буде раз на рік, а не щоквартально.* = одобрямс полностью

Ответить
  • IN_NOCHKA
11.04.13 01:52

До поки не прийшли "покращувачи" ми так і виплачували з\плату - 1 раз на місяць. Потім полетіли листи щасття, що якшо не будете виплачувати двічі - будемо штрафувати. А тепер повертають назад. А я думаю чого Україні не вистачає для повноти щастя - один раз на місяць з\плата

Ответить
  • Аноним
11.04.13 02:04

IN_NOCHKA А что об этом говорит и пишет? Тут о том, что оплачивать в казну будете одним платежом. А выплата з/п регламентируется другим министром (король) и она будет всегда 2 раза.

Ответить
  • Бухгалтер устал
11.04.13 09:14

а НДС, что останется в таком дебильном состоянии?...

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям