Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.04.13
947 4 Печатать

Стоимость торгового патента, уплаченная в декабре за январь следующего года, не пересматривается

   Підпунктом 267.3.1 п. 267.3 ст. 267 Податкового кодексу України встановлено, що ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється сільськими, селищними та міськими радами з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня календарного року, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг.
   
   Відповідно до пп. 267.5.3 п. 267.5 ст. 267 Кодексу під час придбання торгового патенту суб'єкт господарювання вносить суму збору за один місяць (квартал). На суму збору, сплачену під час придбання торгового патенту, зменшується сума збору, яка підлягає внесенню в останній місяць (квартал) його дії.
   
   Розмір ставки збору щороку визначається з урахуванням Закону України про Державний бюджет України на відповідний рік та відповідних рішень органів місцевого самоврядування.
   
   Отже, у разі зміни розміру мінімальної заробітної плати місячний (щоквартальний) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, який внесений у грудні попереднього року за січень (перший квартал) наступного року, перегляду не підлягає.
   
   Аналогічна позиція викладена у листі ДПС України від 01.03.2013 р. №5165/7/15-2217п, який розміщено на веб-сайті ДПС у м. Києві в рубриці "Податки та збори".
По материалам ДПС у м.Києві
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Весна
11.04.13 00:21

На улице уже апрель... а мы про декабрь.. январь..

Ответить
  • Злой бух
11.04.13 04:09

Каждый год звонят с налоговой чтобы в январе доплатили ....

Ответить
  • ландыш
11.04.13 04:12

аналогічна ситуація і ще журнальчик виписати треба (добровільно....)

Ответить
  • Аноним
18.04.13 00:58

Налоговая!- С добрым утром! Я в декабре все телефоны оборвала что бы услышать ответ наэтот вопрос. Скоты!Скоты!Скоты!

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям