Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.05.13
1863 0 Печатать

Арест имущества и арест средств на банковском счете - не одно и тоже

   Ухвала ВАСУ від 22.10.2012 №К/9991/55213/12
   
   ВАСУ заперечив можливість розгляду вимог податкового органу про застосування адміністративного арешту коштів на рахунках платника податків у порядку відповідно до статті 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України.
   
   Згідно з цією статтею провадження у справах за зверненням податкових органів здійснюється на підставі подання ними підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна платника податків. Це не поширюється на застосування адміністративного арешту майна платника податків у вигляді арешту коштів на банківському рахунку. Податковий кодекс України чітко розмежовує поняття арешту майна платника податків та арешту коштів на банківському рахунку.
   
   Так, арешт коштів на рахунку платника податків здійснюється виключно на підставі рішення суду шляхом звернення органу державної податкової служби до суду. (абз. 2 пп. 94.6.2 ПК)
   
   У свою чергу, арешт на майно може бути накладений за рішенням керівника органу державної податкової служби (його заступника), обгрунтованість якого перевірена судом протягом 96 годин (п. 94.10 ПК)
   
   Таким чином, застосування адміністративного арешту коштів на рахунку платника податків здійснюється виключно на підставі рішення суду шляхом звернення податкового органу до адміністративного суду з позовом про накладення арешту на кошти на рахунках платника податків. У такому випадку рішення керівника податкового органу або його заступника не приймається.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям